Räkna med en riktig handbollsrysare i morgon

Tyresös Calle Andersson kunde ha avgjort mot Helsingborg, men frikastet satt i muren.
Tyresös Calle Andersson kunde ha avgjort mot Helsingborg, men frikastet satt i muren.
Målvakten Gustav Skagerling (till höger) blev utbytt.
Målvakten Gustav Skagerling (till höger) blev utbytt.
hjh
hjh
I morgon onsdag väntar en ödesmatch för Tyresö Handboll. Seger mot IFK Tumba innebär kval för att stanna i allsvenskan. Vid förlust kan det bli nedflyttning.

Det är bäddat för en rysare i morgon onsdag när sista omgången i allsvenskan spelas. Tyresö Handboll kan som bäst knipa en kvalplats för att hänga kvar, men risken finns att åka ur.

– Jag hoppas verkligen att vi tar kvalplatsen. I så fall tror jag vi löser det och hänger kvar, säger målvakten Gustav Skagerling.

Tyresö spelar borta mot IFK Tumba som säkrat kontraktet och kan ta det lugnt.

– Men samtidigt finns det rivalitet mellan Stockholmslagen och de kanske vill ge oss en knäpp på näsan.

För att Tyresö ska slippa vara beroende av resultat i andra matcher krävs seger mot Tumba. Även oavgjort eller förlust kan räcka, men då krävs att bottenkonkurrenterna tappar poäng.

Tyresö har 16 poäng och betydligt bättre målskillnad än nästjumbon Vinslöv som möter jumbon Country som har 15 poäng. Warta ligger på kvalplats, också med 16 poäng, men med mycket sämre målskillnad än Tyresö. Warta spelar hemma mot Skånela i morgon.

Tyresö tog en viktig poäng i lördags hemma mot Helsingborg. Matchen slutade 22–22.

Jag hade ingen bra dag, säger Gustav Skagerling. Jag blev utbytt efter 20 minuter och Martin Börjes kom in och spelade superbra.

23-årige Skagerling kom tillbaka till Tyresö i julas. Han valde att bryta kontraktet med norska Drammen.

– Jag insjuknade i bältros och ena sidan av ansiktet förlamades. Jag har kvar lite sviter och kan inte blinka ordentligt med ögat.