Välj ditt område
Sara Rask
Sara Rask vann i förra veckan sin första FIS-tävling, i storslalom.

Sara Rask utklassade alla konkurrenter

Sport I Funäsdalens FIS-tävlingar i storslalom tog Sara Rask karriärens första FIS-seger. Och hon gjorde det med besked. 16-åringen från Sollentuna var snabbast i båda åken och utklassade närmaste konkurrent med över en och en halv sekund.

– Jag hade fått två veckor med bara storslalom innan, så jag hade lärt känna skidorna ordentligt. Jag visste när jag skulle sätta svängarna och när det bara var att dra på. Och så var jag lagom nervös.

Så säger Sara om segern, som hon följde upp med en tredjeplats dagen därpå.

Hon är fostrad i Väsjöbacken och började åka redan som 2-åring i Sollentuna SLK. Nu går hon första året på idrottsgymnasiet i Malung.

– Jag tränar i Sälen och i Trysil tre dagar i veckan och går i skolan två dagar i veckan. Vi elever bor tillsammans på campus.

Att lämna hemmet i Sollentuna var inget problem tycker Sara, som fyller 17 år i mars.

– Nej, jag var mest orolig för att jag inte skulle kunna fixa skidorna själv, få till tillräckligt vassa kanter, men det har funkat.

Nästa tävling är redan på söndag i Baerum i Norge, då det är FIS-tävling i slalom. Så småningom väntar senior-SM i februari och JSM i mitten av mars.

Utöver Saras framgångar i seniortävlingen i Funäsdalen var det flera yngre åkare från Sollentuna SLK som visade framfötterna i Vemdalsslalomen i helgen. I D15-16 kom Emma Sahlin etta och Julia Digerfors tvåa, i komkurrens med över 130 åkare. Emma Sahlin vann dessutom storslalomen i lördags.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död