Välj ditt område
Sara Rask
Sara Rask vann i förra veckan sin första FIS-tävling, i storslalom.

Sara Rask utklassade alla konkurrenter

Sport I Funäsdalens FIS-tävlingar i storslalom tog Sara Rask karriärens första FIS-seger. Och hon gjorde det med besked. 16-åringen från Sollentuna var snabbast i båda åken och utklassade närmaste konkurrent med över en och en halv sekund.

– Jag hade fått två veckor med bara storslalom innan, så jag hade lärt känna skidorna ordentligt. Jag visste när jag skulle sätta svängarna och när det bara var att dra på. Och så var jag lagom nervös.

Så säger Sara om segern, som hon följde upp med en tredjeplats dagen därpå.

Hon är fostrad i Väsjöbacken och började åka redan som 2-åring i Sollentuna SLK. Nu går hon första året på idrottsgymnasiet i Malung.

– Jag tränar i Sälen och i Trysil tre dagar i veckan och går i skolan två dagar i veckan. Vi elever bor tillsammans på campus.

Att lämna hemmet i Sollentuna var inget problem tycker Sara, som fyller 17 år i mars.

– Nej, jag var mest orolig för att jag inte skulle kunna fixa skidorna själv, få till tillräckligt vassa kanter, men det har funkat.

Nästa tävling är redan på söndag i Baerum i Norge, då det är FIS-tävling i slalom. Så småningom väntar senior-SM i februari och JSM i mitten av mars.

Utöver Saras framgångar i seniortävlingen i Funäsdalen var det flera yngre åkare från Sollentuna SLK som visade framfötterna i Vemdalsslalomen i helgen. I D15-16 kom Emma Sahlin etta och Julia Digerfors tvåa, i komkurrens med över 130 åkare. Emma Sahlin vann dessutom storslalomen i lördags.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Kungens kurva, Pioneer vill bygga geoloager och resort
Nyheter

Norsk jätte vill bygga resort i Kungens kurva

Nyheter

Centralen utrymd efter kraftig rökutveckling

Nyheter

Nya stationerna fylls med spännande konst

Fadde och krogen
Krog

Faddes krogimperium fortsätter växa på Söder

Trafik

Då tas beslut om trafikförändringarna

Erik Lundin
Nyheter

Använde bild på dödsskjutning utan tillstånd