Rebecca gjorde sitt bästa VM någonsin

Rebecca och Michelle.
Rebecca och Michelle.
Med två finalplatser i Istanbul gjorde Rebecca Ejdervik sitt bästa sim-VM någonsin. Michelle Coleman placerade sig bättre, men var ändå missnöjd.

Vallentunas två VM-simmerskor fick i söndags möjlighet att slappa i ett turkiskt bad. De gjorde det med olika summering av sitt VM.

Bröstsimmaren Rebecca Ejdervik var både glad och förvånad över att hon kunde konservera SM-formen fram till kortbane-VM.

– Det har gått bra sedan världscupen. Från den tävlingen, över SM och till nu har jag känt mig stark och kunnat träna bra. Jag hade en miss i vändningen i finalen på 50 meter. Annars är jag nöjd, jag har aldrig placerat mig bättre på ett VM och fick två sjundeplaceringar. Och jag slog mitt personliga rekord på 100 meter (1.06.07) trots att mitt tidigare rekord var satt med hajdräkten.

– Självklart taggar det här inför långbanesäsongen, men först ska jag fira jul hemma innan jag sticker tillbaka till USA, säger Rebecca Ejdervik.

Mer dämpad i tonfallet är Michelle Coleman. Hon simmade sin allra första VM-final i Turkiet. Hon slutade sexa på 100 meter frisim och var ändå besviken.

– Jag hade högre målsättning. Jag slog inga personliga rekord och då är det alltid trist. Visst, jag har tagit en del lärdom av att vara med här, ändå känns det sammantaget som att jag varit med om bättre tävlingar.

Hon simmade även ryggsim i Istanbul.

– Frisim är det jag har fokus på, ryggsim gör det lite roligare. Jag hoppar i och kör, nu gick det dåligt. Med några månader i Australien hoppas jag komma tillbaka hem som en bättre simmare till sommarsäsongen, säger Michelle Coleman.

Duon ingick även i en av lagkapperna, kvartetterna hade dock inget med toppen att göra och missade finalerna.

– Där höll vi inte. När många gör svaga lopp är det omöjligt att konkurrera med de bästa, säger Michelle Coleman.