ANNONS

Redbrick City siktar på Champions League

Redbrick City FC
Redbrick City FC vann serien innan alla matcher var färdigspelade.
Redbrick City FC
Lagnamnet Redbrick City är taget efter de röda tegelfasaderna på husen i Skarpnäck.
Redbrick City
Laget lägger stor vikt vid att bygga en bra laganda.
Redbrick City FC firar seriesegern i division sju.
Redbrick City FC firar seriesegern i division sju.
Sassan Mostofi längst till höger, bredvid Liverpoollegenden Ian Rush och hans bror Yasser.
Sassan Mostofi längst till höger, bredvid Liverpoollegenden Ian Rush och hans bror Yasser.
På bara två år har Redbrick City FC börjat klättra i seriesystemet. Men Skarpnäcksklubben har större ambitioner än så. De vill även inspirera ungdomar till att välja fotboll före kriminalitet och samtidigt nå Champions League en dag.
ANNONS

Fotbollsklubben Redbrick City FC från Skarpnäck bildades 2015 och namnet tog de efter de röda fasadteglen som präglar flera byggnader i Skarpnäck. Sedan dess har det sportsligt gått nästan spikrakt uppåt. Under deras första säsong slutade de tvåa i division sju och i år vann de serien redan innan alla matcher var färdigspelade.

Men Redbrick City FC är även viktig som ledstjärna för områdets ungdomar, menar klubbens ordförande Sassan Mostofi, som även var med och grundade Redbrick City FC.

– Det var därför vi startade klubben från första början. Vi ville locka ungdomar tillbaka till fotbollen. Vi har haft tydliga regler från början om att det är viktigt att komma i tid och sköta sig. I vår klubb ska man respektera varandra, motståndarna och domarna. Det är viktiga lärdomar som även speglar sig utanför fotbollsplanen, säger Sassan Mostofi.

Planen är att även starta ett damlag och ett ungdomslag i framtiden och laget har jobbat aktivt med att bygga upp en bra stämning i omklädningsrummet. Sassan Mostofi menar att det har en stor del i framgångarna.

– Vi har jättebra laganda. Det är viktigt att spelarna trivs. Det är många som är kvar i omklädningsrummet efter träningarna och snackar och många kommer tidigare till samlingarna.

”Valde laget före jaget”

28-årige Sassan Mostofi har själv varit aktiv fotbollsspelare i Spårvägen och Hammarbys juniorlag och även om han är sugen på att snöra på sig fotbollsskorna så håller han sig vid sidan av planen än så länge.

– Jag har tagit en tränarroll i laget och att vara spelande tränare är svårt. Om jag säger en sak till spelarna och själv skulle göra en annan på planen, av misstag, skulle det vara svårt att försvara inför spelarna. Jag har valt laget före jaget. Men om vi hittar en ny tränare är tanken att jag ska börja spela igen.

Även om laget ännu bara nått division sex så är det slutgiltiga målet betydligt högre än så.

– Vi siktar så högt som möjligt. När vi startade klubben sa vi, lite på skämt, att vi skulle spela i Champions League inom tio år. Det är drömmen och drömmar är till för att förverkligas, skrattar Sassan Mostofi.

ANNONS