IK Frej är redo för en tuff säsong i Superettan

Tränare Stefan Olsson inför Frejs start i superettan 2019
Tränaren Lukas Syberyjski ser fram emot en intressant säsong med IK Frej.
Det allra säkraste vårtecknet står för dörren. Det handlar såklart om säsongspremiären av fotbollen. Årets säsong för i Superettan ser tuffare ut på länge. Täbys representation inom Elitfotbollen, IK Frej, ser på säsongen med helt nya ögon.

IK Frej kom på en nionde plats i Superettan förra säsongen. Det är klubbens bästa placering någonsin. Sedan dess har klubben ett nytt tränarteam i Stefan Olsson och Lukas Syberyjski och ett nytt ungt lag som nu står redo för ytterligare en säsong i Superettan.

Vad är då målet för IK Frej i år?

Mitt i Sporten tog ett snack med tränare Lukas Syberyjski. Han ser fram emot en intressant säsong med de unga spelarna som har tagit klivet upp i seniorfotbollen men någon placering menar Syberyjski att det inte går att säga.

– Utvecklingsmiljön kommer att vara i fokus med tanke på att vi har bytt så mycket men det får heller inte bli flummigt. Vårt mål är att vinna fotbollsmatcher och det kommer att bli annorlunda än förra året, det är det enda vi kan säga med garanti, säger Syberyjski.

De mänskliga beteendena

En av de viktigaste bitarna som Lukas Syberyjski återkommer till är att de måste titta på beteendet hos spelarna. Både när det går bra och när det går dåligt.

– Det kan vara i det stora perspektivet, nästa träning eller nästa match men man kan också jobba i det lilla perspektivet. Hur är ditt beteende när du passar fel eller förlorar en närkamp. Vad händer då? Dessa funktioner hos människor är snarlika. Att jobba med det mänskliga beteendet kommer att vara en nyckel för oss.

I årets Superettan finns flera lag som har rustat för säsongen och siktar på att nå Allsvenskan.

– Spelarna måste förstå att de är Frej, de ska spela som att de är Frej och vi måste styra vårt eget öde. Vi kan bara vara oss själva. Sedan har spelarna  drömmar och det ska de ha. Det finns nog spelare som vill vinna den här serien. Men det vi vet är att det kommer att vara en extrem tuff serie.

IK Frej startar säsongen borta mot Brage måndagen den 1 april.

Fakta

Så här spelar Superettanlagen i premiärerna:

IK Frej:

Måndagen den 1 april klockan 19:00, Brage – Frej

Söndagen den 7 april klockan 17:30, Frej – Syrianska

Brommapojkarna:

Lördagen den 30 mars klockan 13:30, BP – Västerås SK

Söndagen den 7 april klockan 15:00, Dalkurd – BP