Regionsfinal i kvinnlig AG avgörs i JG-hallen

Järfällagymnasterna
Den 1 april anordnar Järfällagymnasterna regionsfinal i kvinnlig AG hemma i JG-hallen.
Järfällagymnasterna
Järfällagymnasterna har drygt 1 000 aktiva, de flesta inom truppgymnastik.
Bom är en av fyra grenar i artistisk gymnastik. De andra är barr, hopp och fristående.
Bom är en av fyra grenar i artistisk gymnastik. De andra är barr, hopp och fristående.
Järfällagymnasterna är inte bara truppgymnastik. Nästa lördag, den 1 april, anordnar föreningen regionsfinal i kvinnlig artistisk gymnastik i JG-hallen. Nära 40 gymnaster tävlar. Två av dem, Nova Losman och Stella Stolinski, representerar hemmaklubben.

– Totalt har vi omkring 50 aktiva i åldern 6–16 år i kvinnlig AG, plus en liten basgrupp med yngre som tränar AG-inspirerat, säger Järfällagymnasternas Jennie Pettersson.

Tävlingen i JG-hallen är regionsfinal för steg 5 och 6 i region Öst. Det är därför Järfällagymnasterna bara har två gymnaster med.

Sex föreningar tävlar

– Vi har några tjejer till som är på den nivån, men de har precis kvalat upp till steg 5 och 6 och då är det inte lämpligt att börja tävla i en regionsfinal, säger Jennie Pettersson.

Sex av regionen nio föreningar som har kvinnlig AG kommer till tävlingen. Utöver Järfällagymnasterna är det Visbygymnasterna, Sollentunagymnasterna, SOL-flickorna, All Star Gymnastics och Stockholm Top Gymnastics.

I AG tävlar man i hopp, barr, bom och fristående och i steg 5 och 6 är det förutbestämde program som varje gymnast utför.

Drygt 1 000 aktiva

De tre bästa i regionsfinalen kvalificerar sig till riksfinalen som arrangeras av All Star Gymnastics i Åkeshovshallen den 6 maj.

Järfällagymnasterna är en av kommunens största föreningar sett till medlemsantalet. Man har drygt 1 000 aktiva som tränas av cirka 200 ledare i 68 grupper.

Utöver kvinnlig AG och den största sektionen truppgymnastik har föreningen även parkour/tricking och aerobics gymnastics.