Rekordmånga Täbyspelare i helgens SM

Täby BMF-truppen, med fyra ledare, inför U13-SM i helgen.  Pojkarna nerifrån och upp är: Erik Regnér, Jesper Ericson, Ludwig Axelsson, Eric Ramstedt, Axel Björkenheim, Carl Mustonen, Deepak Pillai, Edd Böök, Emil Söderdahl och Carl Richardsson.  Flickorna är fr.v: Lovisa Neuber, Elin Boman, Julia Tuvesson, Alexandra Winge, Malin Mustonen och Linn Wennersten.  Ledarkvartetten är fr.v: Rizki Antasari, Rio Wilianto, Mathias Wigardt och Nina Jäntti.
Täby BMF-truppen, med fyra ledare, inför U13-SM i helgen. Pojkarna nerifrån och upp är: Erik Regnér, Jesper Ericson, Ludwig Axelsson, Eric Ramstedt, Axel Björkenheim, Carl Mustonen, Deepak Pillai, Edd Böök, Emil Söderdahl och Carl Richardsson. Flickorna är fr.v: Lovisa Neuber, Elin Boman, Julia Tuvesson, Alexandra Winge, Malin Mustonen och Linn Wennersten. Ledarkvartetten är fr.v: Rizki Antasari, Rio Wilianto, Mathias Wigardt och Nina Jäntti.
Kent Kotte.
Kent Kotte.
Genom samarbetet med Futuraskolan kan Täby Badminton ställa upp med största truppen någonsin när U13-SM i helgen avgörs i Rackethallen.

Av de 16 ungdomarna har flera medaljdrömmar.

Klubbdirektören Kent Kotte har varit optimistisk förr, frågan är om inte stundande ungdoms-SM kan slå mycket. Hela 16 ungdomar ska spela det U13-SM som klubben arrangerar.

– Väldigt skoj, säger Kent Kotte. Det är en jättetrupp och dom är duktiga. Vi har haft ett samarbete med Futuraskolan, gamla Bergtorpsskolan, under några år. Men vi har aldrig haft så här många med i ett enskilt USM.

Kent höftar att det kan bli upp till sex medaljer. ”Då är jag försiktig”, tillägger han.

Ungdomarnas möjlighet att träna på morgon- och tidig eftermiddagstid är grunden till deras utveckling, enligt Kent Kotte.

– Dom är motiverade i skolan och kan sköta läxor på kvällarna. Jag är helnöjd med samarbetet och vet att det är ömsesidigt.

Några av ungdomarna sticker redan ut och representerar landslaget i sin åldersklass.

Vi får störa Linn Wennersten och Emil Söderdahl i mellanmålet innan eftermiddagens träning. De ska spela mixed ihop, men även singel och flick- respektive pojkdubbel. Linn ska spela med Alexandra Winge, Emil med Jesper Ericson. Både Linn och Emil har försiktiga mål.

– Jag har ganska bra kondis, säger Emil Söderdahl om att spela tre SM-turneringar samtidigt. Jag tror att jag max kan nå semifinal i singel och kvartsfinal i mixed och dubbel.

Linn Wennersten sticker inte heller ut hakan. Om hon lyckas ta en medalj tror hon att det är i singel.

Duons ”problem” är att de har skol- och klubbkamrater som är hårdtuggade. Emil nämner Ludwig Axelsson, son till Peter Axelsson, en av klubbens stora stjärnor. Linn vill så sent som möjligt ställas mot Elin Boman och Julia Tuvesson. Och hon medger att det är skillnad på att vara kompisar i skolan och konkurrenter på banan.

– Det kan vara jobbigt att prata efteråt. Och kan bli arga blickar, säger Linn.

– Man vill ju vinna, inflikar Emil.

Liksom Kent Kotte är båda överens om att klubbens samarbete med Futuraskolan är nyckeln. De trivs och Emil menar att man sällan pratar badminton i skolan.

– Det gör vi här, säger de innan han och Linn skyndar iväg för att hinna ner till träningen.