Många AIK:are väntas följa lagets första träning i kväll.
Många AIK:are väntas följa lagets första träning i kväll.

AIK vill ha rekordpublik på träningen i kväll

Sport 

I kväll klockan 17 smäller det. AIK:s herrlag inleder den gemensamma försäsongsträningen. Och man hoppas göra det inför storpublik på Skytteholms IP.

De två senaste säsongerna har drygt 2 000 supportrar följt AIK:s premiärträning på plats. Den siffran hoppas klubben på att slå rejält i kväll. Chefstränare Rikard Norling har till och med valt att lägga träningen på kvällstid för att så många fans som möjligt ska kunna vara där, ett initiativ som mittfältaren Johan Blomberg är positiv till.

– Ja, för oss i laget spelar det ingen roll när vi tränar så om det gör att det kommer mycket folk så är det bara bra. Det är kul för oss spelare.

Spelarna har varit lediga sedan slutet av november. Under tiden har de hållit igång på egen hand med individuella träningsprogram.

– Ja, och vi hade beep-test i går och alla verkar ha hållit igång bra. Jag är inte i toppform, det ska man inte vara nu, men jag känner mig redo för att köra igång försäsongen, säger Johan Blomberg.

Truppen inleder passet klockan 17 och det kommer att hålla på i cirka 90 minuter. Kioskerna på Skytteholms IP är öppna, bemannade av AIK:s damlagsspelare och intäkterna går till damlaget som även de inleder sin försäsongsträning denna vecka.

AIK Fotbolls ordinarie speaker Lasse Lindell ska vara konferencier och intervjua mängder med intressanta AIK-gäster innan och under träningspasset.

Herrlaget fortsäter med gemensam fotbollsträning under januari och spelar även tre träningsmatcher på Skytteholms IP. Den 21 januari blir det lokalderby mot Vasalunds IF och den 28 januari spelar man två matcher, mot allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna och mot division 1-nykomlingen Sollentuna FK.

Den 30 januari åker laget till Dubai för försäsongsläger där man spelar två träningsmatcher, mot danska FC Midtjylland och mot IFK Göteborg.

Efter Dubai inleds tävlingssäsongen med Svenska cupens gruppspel där AIK inleder hemma mot GAIS den 19 februari.

Fler nyheter från Bandhagen Årsta

Nyheter

Morgonkollen: Karolinska i blåsväder – igen

Krönika

Med god pressetik bekämpar vi falska nyheter

Årstavinter
Nyheter

Här är era vinterbilder från söderort

Magelungen, vinter
Nyheter

Magelungen plogad – men banan är stängd

Nyheter hela länet

Stor blodbrist i Stockholm

Nyheter hela länet

Morgonkollen: Bilar kan förbjudas i innerstan