Rekordsäsong senast – men Ricoh ute efter mer

Henrik Olsson
Henrik Olsson gör sin tredje säsong i Ricoh HK.
Ricoh gör sitt fjärde år i handbollens högsta serie, och sitt fjärde år i AIK-land. Förra säsongen var klubbens bästa någonsin med 25 poäng, tionde plats, och dessutom bättre än Bajen för första gången. Men nu siktar man ännu högre.

– Det var bitvis bra i fjol, och vi har blivit bättre och bättre för varje år, men vi var egentligen ute efter mer redan förra säsongen. Och det tycker jag att vi hade i oss också, säger Henrik Olsson, mittnia och pålitlig målskytt som gör sin tredje säsong i Ricoh.

Nu är tanken att Ricoh ska klättra minst ett par pinnhål i tabellen och nå SM-slutspel för första gången.

Mer fart och kontringsspel

– Det tror och hoppas jag att vi klarar. Vi har mycket utvecklingspotential i kontringsspelet. Kan vi få igång det, få till mer fart, så får vi fler enkla mål. Vi ska fortsätta med bra försvar och bra målvaktsspel, men vi måste bli bättre på att utnyttja det, säger Henrik Olsson.

Fyra spelare har lämnat, men Henrik Olsson tycker att klubben har lyckats ersätta dem på ett bra sätt med lika många nyförvärv: Zlatko Pavicevic (kant- och 9-metersspelare), Jörgen Landgraff Vegsund (norsk niometare), Patrik Windahl (storväxt linjespelare) och Andreas Windahl (talangfull vänstersexa).

Ojämn försäsong

Försäsongen har varit bra träningsmässigt medan matcherna har varit ”upp och ner”, tycker Henrik Olsson.

– Vi har blandat och gett ganska mycket och haft svårt att få ihop helheten. Det sista steget ska vi ta nu, och få ihop de sista pusselbitarna.

Värdemätare i premiären

Premiären i Handbollsligan är inte långt borta. Ricoh HK inleder hemma i Solnahallen nästa söndag, den 10 september, klockan 17 då förra säsongens SM-finalist Alingsås HK kommer på besök.

– Det blir en bra värdemätare. Vi får se var vi står. En kul utmaning, säger Henrik Olsson.