Rekordstor publik när Täby FC föll i Mora

Täby FC
Täby FC måste vinna två raka matcher mot Mora för att nå finalen i Globen den 22 april.
Täby FC föll med 2–4 i den tredje semifinalen mot KAIS Mora inför rekordpublik – över 3 000 åskådare – i Smidjegrav Arena. Nu krävs två raka segrar för att nå SM-finalen i Globen den 22 april.

Det såg länge bra ut för Täby FC i torsdagskvällens match i Mora. Louise Wickström och Jennifer Stålhult såg med var sitt mål till att Täby FC ledde med 2–1 i första perioden, ett resultat som stod sig tills drygt halva matchen var spelad.

Men då satte KAIS Mora 2–2 och i tredje perioden gjorde de både 3–2 och 4–2. Mora hade valt att flytta matchen från Unihoc Arena till ishallen Smidjegrav Arena där Mora IK:s hockeylag spelar sina matcher. Ett lyckat drag visade det sig. Matchen slog publikrekord i damernas SSL med 3 128 åskådare. Det tidigare rekordet var 2 777.

Nästa match i Tibblehallen

Nu leder Mora semifinalserien med 2–1. Täby FC är piskade att vinna två raka, först hemma i Tibblehallen på lördag och därefter i Mora på måndag.

Matchen på lördag sänds i TV4 Sport och cmore.se, men Täby FC hoppas så klart på starkt publikstöd i Tibblehallen. Matchen startar 15.40.