Renoveringen av Kanalplan drar ut på tiden

Hammarby IP renovering drar ut på tiden.
Hammarby IP renovering drar ut på tiden.
Hammarby IP, eller Kanalplan som den kallas i folkmun, blir inte klar i tid. Det framgår i en lägesrapport från fastighetskontoret.

Tidigare i höstas kunde Mitt i Södermalm berätta att den omfattande renoveringen av Hammarby IP, eller Kanalplan, hade satts igång. Nu visar en lägesrapport att bygget av den nya arenan där Hammarbys damer spelar blir försenat. I ett tidigare skede siktade man på att arenan skulle stå klar under 2016, så blir det inte nu.

Nu siktar man istället på arenan ska stå färdig hösten 2017 eftersom att processen försenats med 6 månader. Orsaken är att de anbud som kom in var för dyra och genomförandebeslutet behövde därför revideras.

I det nya beslutet står det att hela bygget kommer att kosta 54,5 miljoner kronor, vilket enligt den senaste lägesrapporten fortfarande står fast. Nu i december börjar man pålningsarbetet och efter nyår börjar man bygga stommen till den nya läktaren och därefter följer takläggning och arbete med fasader och fönster. I arbetet ingår också en uppvärmd plan och ny belysning.

– Ett moderniserat Kanalplan kommer bli ett lyft för både spelare och publik. Framförallt får damfotbollen en hemmaarena där man kan fortsätta sitt fantastiska arbete att inspirera och stärka unga tjejer att ta steget in i fotbollen, sa Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd (S) till Mitt i tidigare i höstas.