Revansch för BSK – seger i Victoria Cup

Bollstanäs SK damer
BSK med segerchecken på 20 000 kronor efter segern i Victoria Cup. Foto: Göran Fagerström
I fjol föll Bollstanäs SK:s damer mot Tyresö i finalen i Victoria Cup. På onsdagskvällen tog laget revansch och finalslog Boo FF med klara 5–1 hemma på Bollstanäs IP.

– Det var en bra och tempostark match från båda lagen och de var inte ofarliga, men vi var lite tyngre och lite skarpare och det gav utslag. Vi gjorde en helgjuten insats, säger Göran Fagerström, lagledare i BSK:s damlag.

Ida Hedstad och Malin Elsilä Engdahl gjorde två mål var innan Boo FF reducerade på straff med tio minuter kvar. Bara två minuter efter det fastställde Maja Wikander slutresultatet, 5–1.

”En riktig frisparkskanon”

– Det var en riktig frisparkskanon rätt upp i krysset! säger Göran Fagerström.

Bollstanäs Sk har varit i final i Victoria Cup två gånger tidigare, men förlorat både mot Älta för några år sedan och mot Tyresö i fjol.

– Det var välkommet med en seger nu, konstaterar Göran Fagerström.

I serien, division 1 norra Svealand, ligger BSK tvåa när tre omgångar återstår. Att ta in försprånget till obesegrade serieledarna Ljusdals IF blir dock svårt. De är fem poäng före BSK.

Tvåsiffrigt i lördags

– Ja, vi kan ju inte göra mer än att vinna våra egna matcher, säger Göran Fagerström.

Och det brukar BSK göra. Laget har 15 segrar på 19 seriematcher hittills. Senast, i lördags blev det tvåsiffrigt (11–1) borta mot jumbon Ornäs BK efter att BSK gjort hela nio mål i andra halvlek.

Nästa match i serien spelas på lördag då BSK tar emot mittenlaget Enskede IK hemma på Bollstanäs IP.