Richard en målskytt av rang

Richard Bergman stänkte in 20 mål den gångna säsongen.
Richard Bergman stänkte in 20 mål den gångna säsongen.
Richard Bergman är en kommande stjärna. Han spelade upp IFK Lidingös U 17-lag i allsvenskan och har spelat fyra matcher i pojklandslaget. Han gjorde 20 mål i U 17 den gångna säsongen och tar nu sikte på en plats i A-laget.

Både IFK Lidingös herrar och U17-lag gjorde en succéartad säsong. A-laget vann sin serie och spelar i division 2 nästa säsong och U 17-laget kvalificerade sig för att spela i allsvenskan nästa säsong. 16-årige Richard Bergman spelade i U 17-laget och han fick även spela några matcher med A-laget.
– Det känns jättehäftigt och roligt. Och kul för klubben. Det öppnar upp möjligheten att få spela på en högre nivå nästa år, säger han.
Enligt Richard Bergman var det lagets sammanhållning och kollektiva kraft som gjorde att säsongen blev en succé. Magnus Bodegård, IFK Lidingös tränare för U 17-laget, säger samma sak. Men han lovordar sin adept.
– Han (Richard) har en väldigt bra speluppfattning, tar rätt beslut i varje situation och löper bra i djupledsspelet. Och han har en bra känsla i avsluten, han sätter bollen i mål. Det är oftast kliniska avslut, säger Magnus Bodegård.
Richard Bergman är en utpräglad målskytt och stänkte in 20 mål under säsongen.
– Från början av sommaren så tycker jag att det har gått suveränt bra och jag har gjort många mål, säger han.
Nästa säsong kommer IFK Lidingös ungdomslag att få möta storlag som AIK, Djurgården och Hammarby. Det är redan flera av Stockholmsklubbarna som vill värva honom. Richard Bergman har redan hunnit med och spela en säsong med Djurgården, men inför årets säsong valde han att återvända till sin moderklubb.
– Jag trivs i Lidingö som är en fantastisk klubb. Nu satsar jag på att ta en plats i herrlaget, säger han.
Han är även aktuell med att ta en plats i pojklandslaget för 16-åringar. I fjol spelade han fyra matcher för pojklandslaget för 15-åringar.
– Det var fantastiskt häftigt att få spela i landslaget, det är något som jag alltid har drömt om, säger han.
Vad är din målsättning med fotbollen?
– Jag vill först ta klivet upp i Lidingös A-lag, sedan får vi se. Kan det leda till att jag får spela i allsvenskan vore det kul. Att få spela i Premier League i England är drömmen, säger han.