Rickard Rakell från Viby vräker in mål i NHL

Rickard Rakell
Rickard Rakell från Viby, här i en J-landskamp i blågult, är bäste svenske målskytt i NHL.
Rickard Rakell är överlägset bäste svenske målskytt så här långt in i NHL-säsongen. På bara 39 matcher har 23-åringen från Viby gjort 20 mål.

– Det verkar som att allt går in för mig just nu, säger Rakell i en tv-intervju med NHL Network efter nattens match då han gjorde ett av målen när hans Anaheim slog Winnipeg med 3–2.

Rickard Rakell, som har Spånga IS som moderklubb, slog sitt personbästa med 20 mål på 72 matcher förra säsongen. Nu har han redan tangerat det trots att han missat elva matcher på grund av kontraktsstrul och sjukdom.

– Givetvis känns det bra. Det har gått min väg den här säsongen och jag har bara försökt att köra på. Jag har bara försökt att titta framåt och ta varje match som den kommer. Jag vill göra mål i varje match så jag är inte alls tillfredsställd, säger han till nhl.com.

Med sina 20 mål är Rickard Rakell bäste målskytt i Anaheim och bäste svenska målskytt i NHL, före Marcus Johansson som stått för 15 fullträffar. Och inte nog med det. Rakells målsnitt –  0,513 mål per match – är det näst bästa i hela NHL. Endast Pittsburgh Penguins superstjärna Sidney Crosby är bättre med 0,7 mål per match (28 mål på 40 matcher).