Rickard Sjöberg vann rodd-SM för landkrabbor

Rickard Sjöberg och Anders Backéus med sina SM-medaljer.
Rickard Sjöberg och Anders Backéus med sina SM-medaljer.
SM i roddmaskin är avgjort och Vaxholms roddförening vann 2 guld. Bland annat i dubbel där Brommabon Rickard Sjöberg från Postkodsmiljonären knep segern tillsammans med Vaxholms Anders Backéus.

Förra veckan avgjordes SM i roddmaskin i Trollhättan och för Vaxholms roddförening blev det storslam. Efter tre deltävlingar stod Vaxholm som segrare i både singel- och dubbelklassen i herrseniorklassen. Anders Backéus vann singeln med tre segrar och ett nytt personligt rekord endast dryga två sekunder ifrån Lassi Karonens svenska rekord.

– Det kändes riktigt bra. Jag visste inte att jag var så nära Lassis rekord utan fokuserade på att slå mitt egna personliga rekord vilket jag också lyckades med. Jag är jättenöjd med både min och de andras prestationer, säger Anders Backéus som också är tränare och inspiratör till de yngre i klubben.

”Roligt för en gammal gubbe som jag att vinna sitt första SM-guld”

I dubbelklassen rodde Anders hem ytterligare ett guld tillsammans med Rickard Sjöberg från Postkodsmiljonären. Rickard bor i Bromma men har tränat tillsammans med Anders under vintern och säger att han borde ha börjat med rodd för 35 år sedan.

– Det var lika förvånande som roligt för en gammal gubbe som jag att vinna sitt första SM-guld. Jag ställer upp nästa år igen, det gäller att klämma musten ur de år jag har kvar, säger Rickard Sjöberg till Mitt i.

Bra förutsättning

Rickard tror att han har en bra förutsättning för sporten i och med att han är lång och bra grundtränad. Anders Backéus håller med och tycker att det är roligt för hela roddsverige med ett känt ansikte.

– Rickard är en fantastisk ambassadör för sporten visar att det går att göra stora framsteg på kort tid även i senare ålder, säger Anders Backéus.

Fler medaljer

Vaxholm tog fler medaljer. I ungdomsklassen rodde Anja Hörner Svensson hem ett guld för andra gången den här vintern och i herrarnas lättvikt lyckades Olof Södergård ro hem ännu en SM-medalj, brons blev det där.

– Det finns en stor bredd i Vaxholms roddförening vilket lovar gott inför den stundande säsongen på vattnet, säger Anders.