Tung start för Ricoh HK – nu lämnar Boquist

Ricoh HK
Ricoh HK:s Henrik Olsson på genombrott, men säsongen har startat illa för Ricoh.
Ricoh HK har inlett med nio raka förluster och ligger sist i Handbollsligan. Nu har har Martin Boquist lämnat sitt tränaruppdrag. Och i kväll torsdag väntar formstarka serietvåan Alingsås HK på bortaplan.

Vi ska försöka spela ett bra och strukturerat anfallspel så att de inte får sina patenterade kontringar. Vår chans är att möta dem sex mot sex i uppställt spel så mycket som möjligt. I försvaret skall vi spela hårt och fysiskt för då brukar de få det svårare. Laget känns väldigt taggat och sammansvetsat, säger Ricoh HK:s lagkapten Jesper Linéll till klubbens hemsida inför matchen.

”På eget initiativ”

Det var i början av veckan som Ricoh HK meddelade på sin hemsida att tränaren Martin Boquist lämnar klubben efter två och ett halvt år, med omedelbar verkan och ”i samråd med styrelsen”. Efter det har Boquist själv bekräftat bilden.

– Jag sade upp mig på eget initiativ. Det finns ingen kontrovers, säger han till Sportbladet.

Svår match i kväll

Vem som blir ny tränare har Ricoh HK ännu inte gått ut med. Klart är att en tuff uppgift väntar, till att börja med i kväll då topplaget Alingsås – med åtta segrar på nio matcher – tar emot Ricoh i Alingsås.

Nästa uppgift är på pappret enklare då Ricoh HK på onsdag, den 8 november, tar emot tiondeplacerade IFK Skövde HK hemma i Solnahallen.