Ricoh HK kan säkra plats i ligan på söndag

Ricoh HK
Henrik Olsson gjorde sju mål i den senaste kvalmatchen.
I den första kvalmatchen mot Hallby HK var Ricoh HK illa ute, men vände sent och vann. På skärtorsdagen blev det en klar seger för Ricoh, 26–17. Det betyder att man kan säkra en plats i Handbollsligan i den tredje kvalmatchen, som spelas hemma i Solnahallen på söndag.

Hallby HK från Allsvenskan kopplade greppet i den första kvalmatchen och Ricoh HK låg under med 18–22 en bit in i halvleken. Men tack vare en stark avslutning kunde Ricoh vända i slutet och vinna med 29–26.

I den andra matchen i kvalserien ryckte Ricoh ifrån tidigt och vann med klara 26–17 inför 675 åskådare hemma i Solnahallen. Bästa målskyttar var Henrik Olsson (7) och Wictor Bernhagen (6).

Matchstart klockan 17 på söndag

Kvalseriens tredje match spelas på söndag klockan 17, också den i Solnahallen. Vinner Ricoh så är man klara för spel i högsta serien nästa säsong, om det blir under namnet Ricoh HK eller som AIK återstår att se.

Skulle det bli en fjärde match så spelas den i Jönköping den 22 april, och skulle Hallby HK lyckas pressa fram ytterligare en match så spelas den femte och i så fall avgörande matchen i Solnahallen den 27 april.