AIK vill ta över Ricohs plats i högsta serien

AIK och Ricoh slås ihop?
Vitklädda Ricoh HK ser ut att få spela i AIK:s svarta tröjor nästa säsong.
I söndags säkrade Ricoh HK fortsatt spel i Handbollsligan via kval. Men det ser ut som att laget kommer att spela med AIK:s klubbmärke på bröstet nästa säsong. En sammanslagning har diskuterats och nu har AIK Handboll beslutat att gå vidare med planerna.

AIK Handboll har ett SM-guld på herrsidan, men man har inte spelat i högsta serien på 38 år. Nu ser de ut at vara på väg tillbaka redan till nästa säsong.
På ett extrainsatt medlemsmöte röstade klubben för att man ska ta över Ricoh HK:s verksamhet och platsen i Handbollsligan.

Ricoh HK vill ta ett steg vidare

Båda klubbarna har bekräftat planerna på att gå samman. För Ricoh HK:s del handlar det om att komma vidare efter att ha spelat i högsta serien i fyra säsonger men utan att lyckas nå slutspel.
Nu ligger bollen hos ligan och Handbollsförbundet som måste godkänna de båda Solnaklubbarnas planer. Besked väntas komma i nästa vecka, men både Ricoh HK och AIK ska ha fått positiva signaler.

Derbyn mot Bajen att se fram emot

Den gångna säsongen hamnade AIK:s handbollsherrar på den nedre halvan av division 2 norra. Nästa år ser det alltså ut att bli spel i Handbollsligan, med derbyn mot Hammarby i Solnahallen att se fram emot.