ANNONS

Rivstart i Friends med fälttävlan inomhus

Sara Algotsson Ostholt
Sara Algotsson Ostholt kommer tillbaka till Friends Arena som EM-medaljör.
Sweden International Horse Show i Friends Arena gör en rivstart på torsdag, den 30 november, med fälttävlan både i lag och individuellt. Nytt för i år är att inomhusfälttävlan avgörs i tre faser.
ANNONS

Utomhus är fälttävlan som en triathlon, fast för hästar. Ryttarna rider ett dressyrprogram, en terrängritt och så banhoppning.

På Friends Arena visar de upp en fartfylld inomhusvariant av terrängmomentet. Det är förstås stor skillnad för både hästar och ryttare att tävla inomhus, jämfört med två eller tre dagar utomhus.

Hela svenska EM-laget

– Men med en välbyggd bana är det ett bra sätt att visa upp sig och sälja in sporten till en bredare publik, säger fälttävlans svenske förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Sverige mönstrar hela EM-laget i Friends Arena: Sara Algotsson Ostholt, Niklas Lindbäck, Louise Svensson Jähde och sist men inte minst Östermalmskillen Ludwig Svennerstål som var bästa svensk under förra årets tävling med en fjärdeplats.

Tyskarna svårslagna

Årets individuella EM-guldmedaljör i fälttävlan Ingrid Klimke tar täten för det tyska laget. Tyskarna är svårslagna men Sverige var nära förra året och är revanschsugna. Även Storbritannien utmanar om topplaceringarna, liksom med ett mixat lag från Nya Zeeland, Irland och Danmark.

Tävlingen börjar klockan 18 på torsdag i nästa vecka. Efteråt blir det uppträdanden, mingel och autografskrivning nere på fälttävlansbanan.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.