Frej rivstartar med två tuffa träningsmatcher

Frej Täby
Frej Täby förbereder sig för sin tredje säsong i Superettan.
På lördag spelar Frej Täby säsongens första träningsmatch då man möter allsvenska Jönköping Södra borta. Helgen därpå blir det en till utmaning, IFK Norrköping borta, och därefter väntar främst matcher mot lag från Superettan och division 1.

– Jag tycker att vi har en bra mix av motståndare. Vi rivstartar med två riktigt bra fotbollslag på bortaplan men det känns helt rätt. Är det något vi ska försöka förbättra till nästa år är det försvarsspelet och framförallt försvarsspelet på bortaplan. Vi kommer verkligen ställas på prov tidigt på året, säger Frej Täbys manager Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

När det gäller truppen är det senaste nyförvärvet den 23-årige islänningen Noi Olafsson som närmast kommer från BKV Norrtälje i division 2. Olafsson har ränat med Frej Täby under december och imponerade så pass att han erbjöds kontrakt.

– Noi är väldigt allround med sin speluppfattning och funktionella teknik. Han kommer primärt som back men kan även spela som mittfältare. Förutom sina fotbollskunskaper har han visat oss att han är väldigt ambitiös och professionell. De egenskaperna passar väldigt väl in i vår grupp, säger Bartosz Grzelak.

Dessutom har klubbens spanska målvakt Fernando Carillo Iglesias förlängt sitt kontrakt. I och med det är Frejs målvaktsbesättning inför 2017 spikad.

– Vi känner oss nöjda med hur målvaktsfrågan har löst sig. Nu har vi Ruben Åhman, Fernando och nya unga tillskottet från FC Djursholm, Samuel Larsson, i truppen. Det är tre ödmjuka och hårt jobbande killar som vi hoppas ska utvecklas ytterligare under målvaktstränare Nikos Goulios ledning, säger Grzelak.

Förra säsongen slutade Frej Täby på tionde plats i Superettan, med god marginal ner till kvalstrecket. I årets seriepremiär tar man emot Gefle IF, som åkte ur Allsvenskan i fjol, hemma den 2 april.