ANNONS

Redan klart: Roberth Björknesjö blir manager i BP

Roberth Björknesjö
Roberth Björknesjö går från IK Frej i Superettan till BP i Allsvenskan.
Roberth Björknesjö
Roberth Björknesjö.
Roberth Björknesjö återvänder till BP, nu i rollen som manager för herrlaget. Tränarna Luis Pimenta och Gancalo Pereira fick sparken tidigare i veckan och även sportchefen Daniel Majstorovic lämnar klubben. BP beslutade att ersätta de tre med en person, en manager, och klubben kan alltså redan presentera Björknesjö som ny manager.
ANNONS

–Vi är glada att kunna välkomna Roberth tillbaka till BP, säger klubbdirektören Henrik Nilsson.
Roberth Björknesjö är ett välbekant ansikte på Grimsta IP efter många år i klubben, och återvänder nu efter ett år som manager i IK Frej i Superettan.

Sedan tidigare i BP har Björknesjö ett fint CV med SM-guld för U19 2008, avancemang från Superettan till Allsvenskan 2012, och han höll dessutom BP kvar i herrallsvenskan 2013. 2016 och 2017 byggde han som sportchef upp de seriesegrande trupperna som gick rakt igenom division 1 norra och Superettan upp i herrallsvenskan.

”En människa som är full av energi”

”Robban” är en högst kompetent tränare, har god kunskap om föreningens verksamhet från sina tidigare roller i föreningen och är dessutom en människa som är full av energi. Vi vill tacka IK Frej för samarbetet som gör det möjligt att Björknesjö kan återvända till oss, säger Henrik Nilsson.

I den nya managerrollen rapporterar Roberth Björknesjö direkt till klubbdirektören, något som ska minska avståndet mellan herrverksamheten och sportkontoret., och han tillträder omedelbart.
Roberth Björknesjö kommer att leda arbetet i herrverksamheten, men där kommer även Roger Palmgren och Dali Savic att finnas.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.