Roslagstrofén en stor succé

Sofia Wickström Viggbyholms IK
Sofia Wickström, Viggbyholms IK, en av många hemmaåkare som gjorde bra ifrån sig.
Helgens högklassiga konståkningstävling Roslagstrofén i Vallentuna ishall blev en succé för de båda arrangörsklubbarna Viggbyholms IK konståkning och Vallentuna konståkning.

– Ja, nästan alla åkare från båda klubbarna slog personbästa och fyra av våra åkare placerade sig topp fem, bland andra Vallentunas Tyra Lindqvist som kom trea i U13 och Viggbyholms Amanda Cai som kom fyra i U15, säger Marika Brine från Viggbyholms IK konståkning.

Amanda Cai, Viggbyholms IK

Amanda Cai, Viggbyholms IK, kom fyra i U15. Foto: Bernt Seipel

Roslagstrofén är en så kallad A-tävling där många av landets duktigaste åkare i varje åldersklass kommer till start, och helgens tävling lockade tävlande från hela Sverige.

Intresset växer

– Intresset för konståkning växer kraftigt i norrort. Vi hoppas att Roslagstrofén ska bli ett återkommande arrangemang för att öka intresset ytterligare. I februari varje år ordnar vi dessutom en stjärntävling för nya konståkare, C-åkare, som drar fulla hus, säger Marika Brine.

Angelina Skörd och Magda Fors

Angelina Skörd och Magda Fors är klara för SM i Skellefteå.

Viggbyholms IK och Vallentuna har ett samarbete som bland annat innebär att Viggbyholms två talanger Magda Fors och Angelina Skörd ofta tränar i Vallentuna där tillgången på istider är bättre, förklarar Marika Brine.

Klara för SM

De båda har gått upp en klass, från U13 till U15, till årets säsong. Tacka vare starka insatser i höstens tävlingar har både Magda och Angelina trots det kvalat in till SM som avgörs i Skellefteå den 13–17 december.

– De är i en tuffare klass nu, men det har ändå fortsatt att gå suveränt bra för dem, säger Marika Brine.

Föräldrarna framträder i julshow

Den 17 december är det dags för den årliga julshowen, både för Vallentuna konståkning i A-hallen på Vallentuna IP och för Viggbyholms IK i Jägholmshallen (före detta Hägernäshallen).

Viggbyholms IK julshow

Viggbyholms IK konståkning bjuder in till julshow och julmarknad den 17 december, med start klockan 9.15.

– Då kommer alla att visa upp sig, från barn i skridskoskolan till åkare på SM-nivå. Även vuxengruppen, som består av föräldrar i klubben, kommer att framträda med ett program. Det ser barnen fram emo väldigt mycket! säger Marika Brine.