”Rotan” har grepp om en allsvensk plats

Patrik Edgren gjorde två mål, August Moberg storspelade mellan stolparna och Simon Sandman gjorde avtryck överallt när Rotebro vann första kvalmatchen mot Hagunda.
Patrik Edgren gjorde två mål, August Moberg storspelade mellan stolparna och Simon Sandman gjorde avtryck överallt när Rotebro vann första kvalmatchen mot Hagunda.
Rotebro IS har 1–0 i matcher mot Hagunda i innebandykvalet till allsvenskan och backen Simon Sandman och tränaren Roger Östergren var överens efter gårdagens storseger: "Vi är inte roliga att möta när vi spelar så här."

8–2 är ett resultat som Uppsalalaget kan få tufft att skaka av sig till reuren den 2 april.

Det skrivs ett nytt kapiten i sagan om Rotebro IS. Har man inte förr tagit av sig kepsen för herrsektionens imponerande divisionsklättring – från division 5 till division 1 på sex år – är det hög tid. Gårdagens 8–2 hemma i sim- och sporthallen innebär att Hagunda, grundseriesegrare och favorittippade, måste vinna sin hemmamatch nästa lördag för att få till en tredje och avgörande match dygnet senare.

– Vi är inte roliga att möta när vi spelar så här. Jag tror att det bara blir en match till, säger Simon Sandman, Rotebros kompromisslöse back som assisterade till målen som fick gästerna i brygga: Jesper Göranssons 3–1 och Patrik Edgrens 4–1.

– Personligen har jag ett väldigt bra självförtroende nu. Som laget. När jag var yngre gick jag ofta framåt. I a-laget har jag blivit mer defensiv, men känner nu att jag törs kliva framåt.

Rotebrospelarnas arbetsmoral och offervilja imponerar mest. Alla tog hemjobbet och spelvändningarna ledde till flera klassmål. Simon Sandman dras med en fotskada, i första play off 2-duellen lyckades han ”glömma att det gör ont”.

– Man känner att Hagunda är bra, har allsvensk klass. Vi är också bra. I dag var vi jävligt bra till och med. Jag älskar att spela den här typen av matcher, säger Simon Sandman och går iväg med fruktkorgen han fick som matchens lirare.

Utanför omklädningsrummet tar tränaren Roger Östergren emot spelarna med knoghälsningen.

– Jag är väldigt imponerad av killarnas insats. Hagunda var seriens bästa lag och nu gör vi det här. Vi spelar med tre femmor i 55 minuter och alla gör ett kanonjobb.

I sämsta fall har Rotebro två matcher kvar av säsongen. I bästa fall räcker det med en. Östergren är mer försiktig än Sandman, även klurig när han siar om nästa helg.

– Vi får börja med att spela en match… Och jag hoppas att killarna spelar den kommande som om den vore den sista.