Rotebro föll mot Runsten

Roger Östergren var missnöjd med laget och domarna efter förlusten i Gävle.
Roger Östergren var missnöjd med laget och domarna efter förlusten i Gävle.
Rotebro försvarar på målskillnad andraplatsen i division 1 östra efter helgens sudden death-förlust mot Gävlelaget IBK Runsten. Andraplatsen delas med Hässelby.

Det svängde friskt i innebandymötet Runsten–Rotebro. Hemmalaget chocköppnade och hade 3–0 och 5–2. Efter halva matchen hittade Sollentunalaget en växel som tog dem 7–5-ledning. Med mindre än två minuter kvar reducerade Runsten och 40 sekunder senare hade de tagit matchen till sudden death där de avgjorde.

– Värdelöst, lyder Roger Östergrens kortanalys.

– Vi kommer inte till match, gör en oinspirerad första period och får skylla oss själva. Jag och Patrik Österlund försökte hetsa igång killarna, på det reagerade domarna med märkliga domslut mot oss. Och Patrik fick inte vara kvar på bänken, vilket är ett helt onödigt domslut, anser jag.

Östergren menar att man ska värna om de elitdomare som finns. Men I lördags förmådde han inte hålla tillbaka ilskan. Han upplevde flera orättvisa beslut, inte minst i samband med hemmalagets 6–7-mål. Simon Fungdal blev fasthållen samtidigt som Runsten kontrade och det här såg den ena domaren.

– Han sa efteråt: ”Jag blev lite feg”.

– Mest beklagligt är ändå att vi inte kommer till match med rätt inställning.

Fyra omgångar återstår. För att säkra en plats bland de fyra lag som går till kval, behöver Rotebro ytterligare sex poäng för att inte bli inhämtade av Rasbo som ligger närmast under strecket. Rotebro möter Rasbo på bortaplan i näst sista omgången.

– Jo, men det klart att vi ska gå till kval. Det vill vi uppleva och i kval tror jag vi kan slå alla lag, säger Roger Östergren.