Rotebro föll mot seriesuveränen

Rotebro ledde två gånger men förlorade till slut mot topplaget Hagunda IF.
Rotebro ledde två gånger men förlorade till slut mot topplaget Hagunda IF.
Rotebro missade möjligheten att bli första lag att snuva Hagunda IF på poäng. Uppsalalaget har maximala 29 poäng på nio matcher och Rotebro ligger tvåa, sju poäng efter.

Hagunda IF dominerar innebandyns division 1 östra Svealand. Med åtta raka segrar i bagaget sviktade Uppsalalaget inte heller i toppmatchen mot Rotebro.

Efter en mållös första period gjordes sju mål i andra perioden. Hemmalaget ledde två gånger, med 1–0 och 3–2. Ändå gick gästerna till pausvila i ledning. De gjorde 3–4-mål med två sekunder kvar.

– Vi har en svacka under fem minuter efter 3–2-målet. Annars gör killarna en kanonmatch mot ett mycket bra Hagunda, säger tränaren Roger Östergren.

3–4 stod sig tills Rotebro i slutskedet av sista perioden satsade allt framåt. Gästerna kontrade då in 3–5 och när Rotebro satsade på sex utespelare gjorde Hagunda 3–6.

– Vi gör 4–6 och har sedan ett skott i stolpen, vår tredje ramträff i matchen och är alltså millimetern från 5–6. I stället gör de 4–7 med sekunder kvar. Hagunda är seriens bästa lag, bakom är vi ett av flera lag som gör upp om de tre övriga kvalplatserna, säger Rotebrotränaren.