Här tar Rotebro IS vara på guldtränaren Zoran Lukics kunskapsbank

Zoran Lukic, tränare i Rotebro IS FF
Praktik och teori. Zoran Lukic är A-lagstränare i Rotebro IS och delar gärna med sig av sina kunskaper till klubbens ungdomstränare.
Rotebro IS FF mår bra och medlemsantalet har vuxit med 30 procent det senaste året.
För att ytterligare utvecklas anordnar klubben två tränarutbildningar. Instruktör är Zoran Lukic, Årets Tränare i Sverige 2002 och 2003 – och numera A-lagstränare i Rotebro IS.

– När jag lyckades värva Zoran till vårt A-lag inför den här säsongen så var just denna utbildningen något vi talade om tidigt. Våra ledare är det viktigaste vi har och det känns givet att försöka göra dem så bra som vi någonsin kan. Alla kanske inte har tid att gå en förbundsutbildning, och då är detta ett lysande alternativ. Zoran är en inspiration och en generös kunskapsbank, detta tar vi vara på nu, säger Mathias Lühr, ordförande i Rotebro IS FF.

”Hos oss är alla välkomna”

Allt fler barn och ungdomar söker sig till Skinnaråsens IP, samtidigt som allt färre ger sig av. Under det senaste året växte medlemsantalet i Rotebro IS FF med nästan 30 procent, och är nu uppe i 500.

– Ett bättre bevis på att vi göra något bra i Rotebro IS går väl inte att få. Hos oss är alla välkomna, och alla får spela. Vår seger är när vi lyckas hålla kvar killarna och tjejerna så länge som möjligt i verksamheten. Då har vi vunnit. Att toppa ett lag med 11–12-åringar för att vinna en cup någonstans, det är inte intressant för oss och det borde inte vara intressant för någon idrottsklubb, säger Mathias Lühr.

Guldtränaren utbildar ungdomstränarna

Han berättar att föreningen hela tiden strävar efter att bli bättre, att bredda kunskapen ute bland pojk- och flicklagen. Som ett led i detta anordnar man nu två tränarutbildningar för klubbens ledare.

Zoran Lukic, Rotebro IS

”En ledare ska kunna inspirera, motivera, entusiasmera och umgås – alltså, kunna använda social kompetens. Det är något jag verkligen vill förmedla”, säger Zoran Lukic, här på Skinnaråsens IP. Foto: Mathias Lühr

Instruktör är Zoran Lukic, två gånger svensk mästare med Djurgårdens IF och två gånger Årets Tränare i Sverige.

”Jag ser redan fram emot nästa tillfälle”

Första tillfället var i förra veckan och då kom 25 knatte- och ungdomstränare från olika årskullar.

– Det är oerhört roligt att se det stora intresset bland klubbens ledare, och det är givetvis helt rätt att utbilda sina egna tränare med de resurser man redan förfogar över. Jag ser redan fram emot nästa tillfälle, säger Zoran Lukic.

Zoran Lukic, Rotebro IS FF, tränarutbildning

Rotebro IS FF:s A-lagstränare Zoran Lukic på det första av två tillfällen i augusti och september då han instruerar klubbens ungdomsledare. Foto: Mathias Lühr

– Av reaktionerna att döma var utbildningen väldigt uppskattad och vi kör ett tillfälle till i september, en fristående fortsättning, säger Mathias Lühr.