Rotebro och Hässelby gör upp om andraplatsen

Roger Östergrens Rotebro IS har gjort succé och kan på lördag säkra andraplatsen i division 1.
Roger Östergrens Rotebro IS har gjort succé och kan på lördag säkra andraplatsen i division 1.
Rotebro IS har en poängs försprång till Hässelby SK inför lördagens sista omgång i division 1-innebandyn. Där möts lagen och i potten ligger den viktiga andraplatsen.

Det är klart vilka fyra lag som går till allsvenskt kvalspel från division 1 östra Svealand. Uppsalalaget Hagunda vinner serien, sedan är det öppet hur Rotebro, Hässelby och Sandviken placerar sig inbördes. Andraplatsen är viktig. Laget som slutar tvåa får en extra hemmamatch i play off 1 och slipper möta Hagunda.

Rotebro tar emot Hässelby i Sollentuna sporthall på lördag. Sannolikt blir matchen en försmak av det efterföljande kvalet, play off 1. Det troliga är att Hagunda, som seriesegrare, väljer att möta Sandviken i play off 1. Vilket innebär att Hässelby och Rotebro ställs mot varandra i den andra play off 1-duellen.

Play off 1 avgörs i bäst av tre matcher. Lägst placerade laget börjar hemma sedan få de andra laget hemmaplan i match 2 och i den eventuella tredje matchen.

– För oss är det häftigt oavsett vilka vi möter i play off 1. Vi kanske blir trea och Hagunda väljer oss. Vem vet, säger Rotebrotränaren Roger Östergren. Som nykomlingar gick vi in för att hålla oss kvar. Nu är allt bonus och varken läskigt eller obehagligt. Bara lustfyllt.

Rotebro blir serietvåa med oavgjort på lördag. Hässelby måste vinna under ordinarie tid för att snuva ”Rotan” på andraplatsen. Sandviken kan som bäst sluta trea.

Endast ett av de fyra nämnda lagen når allsvenskan. Segrarna i play off 1 gör upp om avancemanget i play off 2.