Rotebro vann rysare – hoppas på nytt stort publikstöd på lördag

Rotebro IS
August Moberg storspelade i Rotebros mål och utsågs till matchens lirare mot Strängnäs IBK i lördags.
Rotebro IS har fått en tuff start som nykomling i Allsvenskan Norra, men lyckades besegra Strängnäs IBK med 4–3 efter förlängning i rysare i hemma i Sollentuna i helgen. På lördag väntar en ny viktig match då Rotebro tar emot Hudik/Björkberg IBK.

Mot Strängnäs såg Rotebro ut att gå mot sin sjätte förlust på nio matcher, trots storspel av målvakten August Moberg. Men med bara fyra sekunder kvar kunde Niclas Johansson-Bräck smälla in kvitteringen, 3–3.

En bit in i förlängningen säkrades segern och extrapoängen då Patrik Edgren utnyttjade en stunds förvirring i gästernas försvar, vandrade in i banan, och satte 4–3 inför de 237 åskådarna hemma i Sollentuna sim- och sporthall.

Efter nio omgångar är det extremt jämnt på undre halvan i Allsvenskan Norra. Rotebro som ligger näst sist står i och med segern senast på 9 poäng, bara 3 poäng bakom Umeå City IBK på sjunde plats.

Precis över strecket, på nionde plats, ligger Hudik/Björkberg IBK med sina 10 poäng. Det innebär att Rotebro passerar dem vid seger då lagen möts i Sollentuna sporthall på lördag.

Matchen börjar klockan 16 och Rotebro IS hoppas på lika starkt publikstöd som i lördags. Alla medlemmar, ledare och ungdomsspelare, klädda i Rotebrokläder går in gratis.