Rotebro vände och vann i Sandviken

Niclas Johansson Bräck gjorde viktiga 5–4-målet.
Niclas Johansson Bräck gjorde viktiga 5–4-målet.
Trots en skräckartad matchinledning vann Rotebro första kvalduellen mot Sandviken på bortaplan med 6–5.

Matchvinnare blev Niclas Johansson Bräck.

– Sjukt starkt av oss att hämta upp 0–3 och visa att vi är det bättre laget, säger den unge backen.

Det fanns flera framträdande aktörer bakom Rotebros 6–5-seger mot Sandviken i första play off 1-matchen i kvalet till allsvenskan. Två var 19-åringarna Niclas Johansson Bräck och August Moberg. Unge Moberg fick dock en gräslig start. Sandviken gjorde 1–0 efter 26 sekunder och 14 minuter in i matchen hade SAIK 3–0.

– Sedan gör han en jättematch, säger backen Niclas Johansson Bräck.

Som hela laget.

Med 1–3-underläge hade Rotebro ett bra första paussnack, enligt Johansson Bräck.

– Sedan kändes det som att vi hade matchen.

Meriterade veteranen Patrik Edgren reducerade och kvitterade till 3–3, ändå var det hemmalaget som gick till pausvila i 4–3-ledning. Daniel Boström kvitterade och första gången Rotebro tog ledningen var det via Johansson Bräcks klubba. I power play höll Marcus Mildenberger i bollen samtidigt som Niclas smög ner mot bortre stolpen.

– Ett av säsongens viktigaste och skönaste mål, men inte svåraste. Marcus passning är en räkmacka och jag får till ett direktskott i halvöppet mål.

Sebastian Mellqvist gjorde 6–4 till Rotebro, ändå blev sista två minuterna svettiga sedan SAIK reducerat.

– Då visade vi verkligen vilket lag vi är, säger Johansson Bräck. Alla offrade sig. Trots att Sandviken tog ut målvakten och öste på kändes det aldrig riktigt farligt.

Inför returen i Sollentuna på fredag kväll, den 18 mars, är han säker på att det blir fortsatt jämnt. Men någon tredje och avgörande match ett dygn senare, tror han inte på.

– Vi vinner nästa. Jag tror på 7–6.