ANNONS

Rotebro vann svår bortamatch

Roger Östergren ansåg att 5–1 varit mer logiskt än 4–4 i toppmötet mot Sandviken.
Roger Östergren ansåg att 5–1 varit mer logiskt än 4–4 i toppmötet mot Sandviken.
Trots ständig utmaning, främst från Hässelby SK, försvarar Rotebro andraplasen i division 1 östra. I söndags vann laget svåra bortamatchen mot Sandviken med 4–3.
ANNONS

Det är lätt att glömma att Rotebro IS IBK är nykomlingar i innebandyns division 1 östra och för bara sex år sedan spelade i division 5. Laget har elva vinster på 16 matcher och den senaste var en ”6-poängsmatch”. Sandviken hade chans att gå upp på samma poäng som Rotebro med en vinst. Istället ligger Sandviken kvar precis under kvalstrecket, nu med sex poäng upp till Sollentunalaget.

Matchvinnande målet blev Patrik Edgrens 4–1, 3:26 in i tredje perioden. Hemmalaget reducerade två gånger, men sista tio minuterna stängde Rotebro igen.

– De är aldrig nära ett kvitteringsmål. Frånsett när de gör 2–4 och 3–4 sätter vi vår spelplan. Killarna sätter press på rätt ställen i plan och vi håller ihop laget. Jag är jättenöjd, säger tränaren Roger Östergren.

Är du inte lite överraskad?

– Nej. Vi har fått in bra spelare och de som är kvar sedan Rotebro spelade i femman har utvecklats och är bra. Framför allt sliter de hårt, vill vara i vägen och det kommer man mycket långt på.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.