ANNONS

Dubbla rugbysegrar för blågula täbykillar

Erikslund KF Rugby, Axel Peters, David Mattiasson, Erik Svanberg, Oliver Engela Ras, Olof Rönnqvist och Tom Rudling, Sverige, U18 Rugby
Sex spelare från Erikslund KF Rugby vann dubbelt i U18-landslaget.
Det svenska U18-landslaget i rugby spelade mot Tjeckien och Ungern och vann båda matcherna. I laget fanns inte mindre än sex spelare från Erikslund KF Rugby i Täby.
ANNONS

I helgen spelades DHL Baltic Championship Tour i rugby och det svenska U18-laget mötte Tjeckien och Ungern med framgång. Men det började spännande match där Sverige höll på att tappa en ledning på 20 poäng mot Tjeckien.

Sverige hade ledningen över Tjeckien i halvtid med 20-0 men efter ett par svenska misstag som straffade sig hårt kunde tjeckerna komma ikapp. Sverige höll ändå undan och vann till slut med 23-21.

– Det var en berg och dalbana till match men grabbarna vann till slut välförtjänt. Vi spelade bra i första halvlek där vi höll vår matchplan vilket gav oss kontroll över matchen, säger förbundskaptenen Andy Stewart till svensk rugby.

Trots att Tjecken kom ikapp var förbundskaptenen nöjd med insatsen och spelarna slit på plan och mentala styrka. Det var något som skulle visa vara ett vinnarkoncept till nästkommande match mot Ungern.

Sex Täbyspelare

I det svenska U18-laget spelade bland andra Axel Peters, David Mattiasson, Erik Svanberg, Oliver Engela Ras, Olof Rönnqvist och Tom Rudling. Samtliga av dessa spelar till vardags i Erikslund KF Rugby, Täby.

Helgens andra match spelades i Esztergom, Ungern och det var just Ungern som stod för motståndet. Sverige krossade motståndet och vann med hela 79-0. David Mattiasson blev svensk poängkung och stod för 20 poäng.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.