ANNONS

Rundqvist öppnar för en ”riktig” comeback

Danijela Rundqvist kan få anledning att snöra på sig skridskorna fler gånger i fortsättningen.
Danijela Rundqvist kan få anledning att snöra på sig skridskorna fler gånger i fortsättningen.
Danijela Rundqvist från förra årets säsong då Djurgården tog klivet upp till Riksserien.
Danijela Rundqvist från förra årets säsong då Djurgården tog klivet upp till Riksserien.
Danijela Rundqvist vann SVT-programmet "Mästarnas mästare" 2015.
Danijela Rundqvist vann SVT-programmet "Mästarnas mästare" 2015.
I helgen gjorde Danijela Rundqvist tillfällig comeback i Djurgårdströjan. Nu avslöjar hon att det i framtiden kan bli aktuellt med en permanent återkomst.

– Jag har ju svårt att hålla mig ifrån isen, säger 31-åringen.
ANNONS

Det var i somras som en av svensk damhockeys största stjärnor valde att helt och hållet avsluta spelarkarriären. Efter att ha fört upp Djurgården till Riksserien meddelade Danijela Rundqvist att hon var tvungen att lägga av för att öka chansen att bli mamma.

Sedan dess har Rundqvist varit kvar i klubben i rollen som verksamhetschef och rekryteringsansvarig. Men i helgen, i dubbelmötet med Luleå, snörade hon åter på sig skridskorna när det var ont om folk i truppen på grund av sjukdomar.

– Jag älskar att få bra motstånd och det fick vi mot Luleå. Men jag hoppas att jag kan bli mamma innan jag kan göra en riktig comeback. Det är väl inget jag planerar för att göra nu, men man ska aldrig säga aldrig, säger Danijela Rundqvist och summerar sin egen insats:

– På lördagen var det väl sådär, men på söndagen var det riktigt bra. Då fick jag mer istid både i fem mot fem och fem mot fyra. Det var jättekul.

Det blev dock inga poäng för Djurgården som förlorade båda mötena med topplaget Luleå i helgen, 1–3 i lördags och 4–5 i söndags.

Rundqvist meddelar att comebacken var tillfällig, men att det kan bli aktuellt med fler inhopp om tränarna så önskar.

– Om Jared Cipparone och Andreas Holmqvist behöver mig så skulle det kunna hända, ja.

Även om Danijela Rundqvist inte tränar lika hårt som hon gjorde som aktiv kör hon fortfarande ett par ispass i månaden med laget – och för en framtida permanent återkomst i Djurgården stänger hon inga dörrar.

– Det får man se då. Men så mycket som jag älskar hockey så har jag svårt att se att jag kommer vara långt ifrån en comeback.

ANNONS

Som nykomling har Djurgården imponerat i klubbens första säsong någonsin i högsta serien. Med mer än halva spelschemat avklarat ligger laget trea, bakom Linköping och Luleå i toppen. Stockholmslagets satsning på damhockeyn är något Danijela Rundqvist är stolt och glad över att få vara delaktig i. Den stora frågan är hur bred hennes roll blir i föreningen i fortsättningen.

– Jag vill hjälpa andra tjejer att leva sin dröm och få bättre förutsättningar. Så som det ser ut i dag så är det i många fall inte så bra och det kan bli mycket bättre. Det gäller allt från träningstider, kunna avlöna spelare och få in sponsorer till laget. Det är en häftig resa vi gör och vi är i början på den, men jag hoppas att vi inom några år ska ha många avlönade spelare som ska kunna satsa heltid på sin idrott. Som jag fick chansen att göra, säger Rundqvist och tillägger:

– Jag kommer vara med som ledare i många år framöver. Sen får vi se om det blir något spelande också, jag har ju lite svårt att hålla mig ifrån isen. Vi får se om det bara blir träning eller matcher också.

Fakta

Regerande mästare av Mästarnas mästare

Namn: Danijela Rundqvist.

Ålder: 31.

Bor: Danderyd.

Yrke: Verksamhetschef och rekryteringsansvarig i Djurgården damhockey.

Klubbar som spelare: Kälvesta HF (moderklubb), AIK, Burlington Barracudas (Kanada), HK Tornado (Ryssland), Lugano (Schweiz), SDE och Djurgården.

Meriter: Ett OS-silver (2006) och ett OS-brons (2002), tre SM-guld med AIK (2004, 2007 och 2009), fem klubb-EM-guld, rysk mästare med HK Tornado (2011/2012). Vinnare av Europacupens poängliga (2011/2012). Vinnare av schweiziska skytteligan (2012/2013). Vinnare av SVT-programmet ”Mästarnas mästare” (2015).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.