ANNONS

Runnemo satte årets första mål för IK Frej

Joakim Runnemo
Joakim Runnemo, här i en match mot rödblå Öster, blev årets första målskytt för IK Frej.
I årets andra träningsmatch kom årets första mål för IK Frej. Det var Joakim Runnemo som satte 1–0 tidigt i torsdagens match mot Dalkurd på Vikingavallen. Gästerna kvitterade dock snabbt och vann till slut matchen med 2–1.
ANNONS

– Vi får jobba extremt mycket i vårt försvar men vi skapar ändå jättemånga lägen i slutet av matchen, som vi även gjorde mot AIK, säger IK Frejs huvidtränare Robert Björknesjö på presskonferensen efter matchen.

Mot AIK i lördags (0–1) slogs nytt publikrekord på Vikingavalen – 2 107 åskådare. Betydligt färre såg matchen mot allsvenska nykomlingen Dalkurd, men 229 betalande är ändå ganska bra för en träningsmatch med avspark klockan 16 en vardag.

Björknesjö hyfsat nöjd

IK Frej har nu spelat mot två allsvenska lag, och förlorat med uddamålet i båda. Robert Björknesjö var ändå hyfsat nöjd efter matchen mot Dalkurd.

– Försvaret i egna tredjedelen var bra och framför allt är jag nöjd med att vi inte fick några skador.

Hammarby hemma den 10:e

IK Frejs nästa träningsmatch på Vikingavallen är mot Hammarby den 10 februari. Dessförinnan ska IK Frej möta Brommapojkarna på bortaplan.

– Det är tio dagar dit. Då vill jag att vi ser starkare ut i passningsspelet. Men det tar tid att spela ihop ett lag när 13 spelare har lämnat, säger Robert Björknesjö.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.