EM-guld efter rysare för Hasselborg från Hägersten

curling
Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Anna Hasselborg.
De svenska curlingdamerna, anförda av Anna Hasselborg från Hägerstensåsen, tog hem årets tredje tunga mästerskapsmedalj i helgen då de vann EM i Tallinn efter finalseger mot Schweiz.

– Jag är så stolt! Vi har haft lite sjukdomar i laget så jag kan inte ens förklara hur stolt jag är över att vi lyckades göra en så bra match i finalen, säger Anna Hasselborg till SVT.

OS-guld, VM-silver, och nu EM-guld

Lag Hasselborg inledde 2018 med att ta hem OS-guld i Pyeongchang efter storseger i finalen mot Sydkorea. De fortsatte med att ta silver på VM i Kanada. Och i helgen fick alltså Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mebergs och Johanna Heldin ställa sig högst upp på pallen igen.

Men finalen blev en riktig rysare. Schweiz var obesegrade fram till finalen och hade ledningen med 4–3 inför sista omgången – men då gick svenskorna förbi tack vare två poäng och kunde vinan med 5–4.

”Det var tredje gången gillt”

Finalen var den tredje i EM-sammanhang för lag Hasselborg, och de två tidigare har de förlorat. Segerjublet var därför stort när guldet var säkrat.

– Äntligen! Jag tänkte innan att den här gången är guldet vårt. Det var tredje gången gillt, säger den 29-åriga skippern Anna Hasselborg.