Min lokala hjälte

Rysare väntar på Skytteholm på lördag

solna-fc
Solna FC grundades 2011, men gör först i år en riktigt seriös satsning. Här firar laget segern med 5–0 i hemmamatchen mot BK Nore.
AIK, AFC och Vasalund i all ära. Den som vill uppleva extrem fotbollsdramatik bör ta sig till Skytteholms IP i morgon lördag. Då gör två Solnagäng – Solna FC och FC Kilimanjaro – upp om segern i division 7D i en direkt avgörande match.

– Vi har laddat rejält för matchen och det ryktas om mycket publik. Vi har affischerat i Hagalund där de flesta av spelarna bor och även satt upp banderoller, säger Marko Catovic som är supporter till Solna FC.

De två lagen som möts på Skytteholms IP3 klockan 16 på lördagen är helt överlägsna i toppen av serien. Kilimanjaro har bara en förlust – 1–3 i premiären mot Solna FC i april – medan Solna FC ännu är obesegrade.

– Men vi har tre oavgjorda matcher så de leder en poäng före oss, säger Marko Catovic.

Det betyder att Kilimanjaro tar hem seriesegern och avancemang till division 6 om de vinner eller spelar oavgjort. Solna FC behöver vinna matchen för att ta sig förbi.

– Det finns en liten chans att även tvåan går upp, men vi går självklart för segern. Vi vill vinna serien och klara hela säsongen som obesegrade, säger Marko Catovic.

De två lagen i topp är inte bara bäst i serien på planen utan även vid sidan av. Solna FC är etta i publikligan med 119 i hemmasnitt. Kilimanjaro är tvåa med 48 i snitt.

– Men i morgon blir det fler. Över 200 tror jag. Vi kommer att köra ett tifo också, säger Marko Catovic.