ANNONS

Så ser försäsongsschemat ut för Djurgården

Två försäsongsläger på sydliga breddgrader och allsvenskt grenrep mot regerande svenska mästarna IFK Norrköping. Djurgården har spikat försäsongsschemat för säsongen 2016.
ANNONS

Efter många skrala mellanår blåste det för första gången på länge positiva vindar runt Djurgården Fotboll förra säsongen. En slutgiltig sjätteplats i allsvenskan låter kanske inte så märkvärdigt men placeringen var faktiskt klubbens bästa sedan tredjeplatsen 2007.

Till nästa år är siktet inställt på att nå ännu högre och för att optimera förutsättningarna så gott det går har klubbens sportchef Bosse Andersson jobbat fram ett försäsongsschema med blandat motstånd.

Laget åker den 13 januari först på ett träningsläger till Las Palmas på Kanarieöarna där en vänskapsmatch mot Shanghai East Asia ska avverkas. En vecka senare blir det hemresa till Stockholm innan det är dags för två bortamatcher mot Gefle och Örebro.

Mellan den 2 och 9 februari tillbringar laget försäsongens andra läger i Turkiet. Där väntar först en match mot Steua Bukarest och ett par dagar senare ett annat motstånd som ännu inte är bestämt.

Årspremiären på Tele2 arena blir en träningsmatch mot norska Ålesund den 13 februari. Strax därpå inleds Svenska cupen där Djurgården i sin grupp möter Hammarby, Syrianska och Ljungskile i helgerna 20-21 februari, 27-28 februari och 5-6 mars. Bara gruppsegrarna går vidare till kvartsfinal.

– Vi förutsätter att vi går vidare från den gruppen i Svenska cupen, men om vi inte skulle göra det finns det en backup-plan för det. Slutligen så kör vi ett genrep mot IFK Norrköping inför den allsvenska premiären och det datumet är inte helt spikat än, säger Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Fakta

Djurgårdens träningsmatcher 2016

16 januari: DIF-Shanghai East Asia (Kina), träningsläger på Las Palmas.

23 januari: Örebro-DIF, tränignsmatch i Örebro.

30 januari: Gefle-DIF, träningsmatch i Gävle.

5 februari: DIF-Steua Bukarest (Rumänien), träningsläger i Turkiet.

8 februari: NK Domzale (Slovenien) eller Orlando City SC (USA), träningsläger i Turkiet.

13 februari: Ålesund (Norge), träningsmatch på Tele2 arena.

26–28 mars (dag ej fastställd): IFK Norrköping

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.