Så vill bokaktuella Kenta och Billy Ohlsson att Hammarby ska spela

Billy och Kenta Ohlsson tillbaka på Kanalplan där de spelade som unga.
Billy och Kenta Ohlsson tillbaka på Kanalplan där de spelade som unga.
Hammarby har alltid varit klubben i brödernas hjärtan.
Hammarby har alltid varit klubben i brödernas hjärtan.
Kenta och Billy Ohlsson går fortfarande på alla Hammarbymatcher. Men de bokaktuella bröderna vill att laget ska spela mer offensivt.

Bläcket flyter snabbt över det glättade pappret. De har fått upp vanan att signera igen.

Härom dagen var de hos bokförlaget i Västerås och signerade 300 böcker.

Före kvällens match mellan Hammarby och Häcken på Tele2 Arena kommer de att sitta i ett tält och signera sin bok ”Bröderna Ohlsson – sex decennier i Bajens tjänst” som de har skrivit tillsammans med journalisten Tore S Börjesson.

– Jag tror säkert att äldre fans som kommer ihåg när vi spelade kommer att köpa boken. Men det vore kul om även yngre fans köpte den för att få sig en del Hammarbyhistoria. Det handlar ju inte bara om oss utan om hela klubben och många andra spelare som var med under vår tid, säger Billy Ohlsson.

Efterfrågan är större än väntat.

– Man spekulerade i att det kanske kunde bli 1000 böcker från början. Och nu säger man kanske 3000 böcker. Det är ju fantastiskt om det blir så bra, säger Kenta Ohlsson.

I helgen väntar bokmässan i Göteborg. Och framåt jul blir det mer signeringar i bokhandlar och sportaffärer.

Båda ser fram emot att träffa supportrarna. Men de känner inte igen sin gamla klubb riktigt.

– Jag vill att klubben ska stå för något. Jag vill inte att en tränare ska diktera spelet. Så lämnar han efter två, tre år och nästa tränare så kommer nästa tränare med en annan filosofi. Jag tycker att Hammarby i grunden ska ha en ideologi som klubben förmedlar till tränarna. Det saknar jag i dag i Hammarby, säger Billy Ohlsson.

Hur vill du att klubben ska spela?

– Offensivt, tekniskt, snabba fotbollsspelare – baserat på ett väldigt bra passningsspel.

Kenta Ohlsson är alltjämt den spelare som har spelat flest matcher för Hammarby: 341 stycken. Och Billy Ohlsson är den spelare som har gjort flest mål i klubbens historia: 128 stycken.

– Jag är övertygad om att ingen kommer att slå våra rekord. För det är ingen som stannar i en och samma klubb så länge som vi gjorde, säger Kenta Ohlsson.

– Nu är de anställda av klubben. Ena säsongen spelar de i Hammarby nästa i Norrköping. På vår tid var det otänkbart. Klubbkänslan satt i märgen, säger Billy Ohlsson.