”Säcken” lämnar Djurgården

Hans Särkijärvis andra sejour i Djurgården avslutas efter säsongen.
Hans Särkijärvis andra sejour i Djurgården avslutas efter säsongen.
Han förde Djurgården tillbaka till högsta serien och har stabiliserat klubben i SHL. Men efter nuvarande säsong får tränaren Hans Särkijärvi inte vara kvar.

– Ett beslut jag respekterar fullt ut, säger han.

Djurgården Hockey meddelade på onsdagen att klubben inte förlänger samarbetet med Hans Särkijärvi efter säsongen. ”Säcken” tränade laget 2005-2008 och återvände i februari 2014 när klubben harvade nere hockeyallsvenskan.

Sedan dess har han varit med och tagit klubben upp i SHL och stabiliserat laget i högsta serien efter ett par stormiga år för mesta mästarna.

– Så här långt är jag jättenöjd med det vi har presterat. Jag har varit med och tagit upp Djurgården tillbaks till finrummet, vi klarade oss kvar förra året och gjorde ett jättebra jobb. Och så här långt den här säsongen så tycker jag att vi har spelat en jättebra hockey och jag hoppas vi kan göra det lika bra de här sista tio omgångarna innan slutspelet eller playin, säger Särkijärvi till Djurgårdens hemsida.

Beslutet att lämna var inte hans eget.

– Det är ett beslut som styrelse, klubbdirektör och sportchef har tagit. Det är lite tråkigt, självklart, men det är ett beslut som jag respekterar fullt ut, säger Särkijärvi som nu siktar på att lämna med flaggan i topp.

– Jag tillsammans med spelare och ledare vill ju göra ett så bra resultat som möjligt med Djurgården. Vi vill kunna förgylla supportrarna och få en så härlig säsong som möjligt. Det kommer att vi att jobba stenhårt för.

Djurgården ligger för närvarande på sjunde plats i SHL.