ANNONS

Bianca Salming ambassadör för tobaksfritt liv

Bianca Salming
Bianca Salming, Daniel Nzinga från Panetos och Helen Stjerna, generalsekreterare, ANSG.
Bianca Salming är en av flera profiler som engagerar sig som ambassadör för A Non Smoking Generation. Tillsammans med bland andra Alex Schulman och Panetos ska den 18-åriga friidrottsstjärnan från Vaxholm vara en förebild som får unga att undvika nikotin.
ANNONS

– Vi är otroligt glada över samarbetet med alla våra nya ambassadörer. Vi tror att det kan inspirera fler unga till ett aktivt och tobaksfritt liv, säger Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation.

Nära var tredje elev i årskurs 2 på gymnasiet testar nikotin och ungefär en fjärdedel röker. Nio av tio börjar röka på grund av att kompisarna röker, och för att ”passa in”. Därför vill A Non Smoking Generation arbeta med positiva förebilder.

Slog pers i EM i Belgrad

Mångkamparen Bianca Salming, som i dag tävlar för Turebergs Friidrott, gjorde i mars debut i senior-EM i Belgrad och slog personligt rekord i femkamp med 4 389 poäng efter ett strålande lopp på avslutande 800 meter.

Utöver Bianca Salming, Alex Schulman och medlemmarna i Panetos är även träningsexperten Mårten Nyhlén, kocken Tommy Myllymäki, Ångestpodden och artisten Hatty Keane nyblivna ambassadörer för A Non Smoking Generation.