ANNONS

Samuel åter till USA med medaljklirr i väskan

Samuel Törnqvist
Samuel på prispallen i SM.
På onsdag reser Samuel Törnqvist tillbaka till USA och skolan Virginia Tech där han pluggar och tränar simning. Han kan se tillbaka på ett lyckat sommarlov hemma i Europa. Bland annat tog 20-åringen från Viby hem två silver och ett guld på senior-SM i juli.
ANNONS

– Det är mitt bästa SM, och första gången jag tog guld, säger Samuel, som tävlar för Täby Sim.

Samuel Törnqvist

Samuel gjorde sitt klart bästa senior-SM hittills i karriären. Foto: Johan Mattsson

Guldet simmade han hem på 200 meter rygg, men Samuel var egentligen mest nöjd med sin insats på 200 meter medley där han tog silver efter att ha slagit pers med 2,7 sekunder och gett stjärnan Simon Sjödin en rejäl match om guldet.
– EM går just nu i Glasgow och tiden jag gjorde på SM hade räckt till semifinal där, säger han.

Flera läger i Sydeuropa

Samuel kom hem efter sitt första år på Virginia Tech redan i maj, men han har inte varit hemma i Sollentuna särskilt mycket.
– Nej, jag var hemma i tre dagar i början, sedan åkte jag på läger i Mallorca, sedan till Frankrike, och sedan ett till läger i Barcelona.

Styrketräning har gett resultat

Förberedelserna inför SM tycks i alla fall ha fungerat bra. Ett annat skäl till framgången är träningsupplägget i USA, tror Samuel.
– Ja, en normal vecka kör jag nio simpass plus fem pass med olika former av styrketräning. I Sverige tränade jag nästan bara i poolen. Mängden styrketräning i USA har gjort mig starkare och det har gett resultat.

OS i Tokyo stora målet

På onsdag reser Samuel alltså tillbaka till USA och den 20 augusti börjar terminen på Virginia Tech där han vid sidan av simningen studerar business information and technology.
Planen är att stanna kvar på skolan i tre eller fyra år till. Men redan om två år är det OS i Tokyo – vilket är Samuels stora mål nom simningen.

Måste kapa två sekunder

– Ja, kvaltiderna har precis släppts och när det gäller 200 meter medley så måste jag ner två sekunder, sedan kan ju SOK sätta sina egna gränser också.
Två sekunder – fixar du det?
– Ja, det tror jag. Det borde gå.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.