Sanna Kallur
Sanna Kallur.

Sanna Kallur springer i varuhus i Bromma

Sport 

Sanna Kallur ska tävla i häcklöpning i ett byggvaruhus i Bromma.
– Det blir verkligen något annorlunda, säger hon.

Susanna Kallur har två EM-guld på 60 meter häck och innehar dessutom världsrekordet. En distans hon snart tävlar på igen.
– Just nu är jag i Sydafrika och laddar upp för min säsongspremiär som blir Bauhaus-galan Indoor i Bromma den 28 januari, säger Sanna Kallur till tävlingens hemsida.

Öppet som vanligt
Men den här tävlingen skiljer sig från övriga. Natten till lördagen den 28 januari byggs banorna inne i Bauhaus varuhus.
Under ett par timmar på eftermiddagen kan kunderna följa tävlingar på 60 meter, 60 meter häck, höjdhopp och stavhopp. Varuhuset håller öppet som vanligt.

Green och Skoog hoppar högt
Förutom Sanna Kallur kommer bland annat höjdhopparna Sofie Skoog och Emma Green. Emma Green har både silver och brons på från EM och VM-brons i prisskåpet, Sofie Skoog blev OS-sjua i Rio i somras.
– Jag har hoppat på specialgalor för höjdhopp inomhus, men aldrig i ett varuhus! förklarar Sofie Skoog till tävlingens hemsida.

”Stärka friidrotten”
Bauhaus tog 2015 över som titelsponsor för Diamond League-tävlingen på Stockholms stadion. Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson är glad att engagemanget utvidgas.
– Vi är väldigt glada över att vår huvudsponsor Bauhaus tar ännu ett grepp för att stärka friidrotten i Sverige. Att man dessutom gör det på ett sådant här nydanande sätt är särskilt roligt, säger han till tävlingens hemsida.

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus