Sannys kickar kan ge 300 000 dollar

Den holländske superstjärnan Albert Kraus kan bli finalmotståndare för Sanny Dahlbäck i Glory world series i Rom på lördag.
Den holländske superstjärnan Albert Kraus kan bli finalmotståndare för Sanny Dahlbäck i Glory world series i Rom på lördag.
Sanny Dahlbeck låter inte bara nävarna tala. Han tar gärna till armbågarna också.

På lördag har han chansen att boxa till sig 300 000 dollar i prispengar vid en stor turnering i Rom.

Youtube-videon är hämtad från Rumble of the Kings-galan som hölls på Hovet förra hösten. Sanny Dahlbeck äntrar ringen till tonerna av ”I’m sexy and I know it” och rör förföriskt på höfterna. Den engelske kommentatorn på Canal+ konstaterar att svensken påminner mer om en popstjärna än en fajter.

– Det var bara på skoj! Det var med glimten i ögat. Det ska vara lite show över det, säger Sanny.

30 sekunder in i sista ronden händer det. Motståndaren Pasi Luukanen lägger sig plötsligt ner. Reprisen visar hur Sanny snurrar ett varv och på väg tillbaka träffar finländaren med vänster armbåge rakt i ansiktet. Det går så snabbt att man undrar om reprisbilderna verkligen är i slow motion.

Tränaren Peter Lööf sammanfattar läget.

– Man måste tycka om att vara där uppe och stå i centrum. Det är många boxare som är duktiga på träning men som inte presterar på match. Jag brukar säga att de flesta världsmästarna är kvar i träningslokalen. Det gäller att kunna leverera under press och det klarar Sanny. Därför är det en ära att jag får ta hand om en sådan boxare.

Sanny Dahlbeck är 21 år och har en framgångsrik amatörkarriär som thaiboxare bakom sig, med bland annat två SM-guld och en VM-titel. Nu han skrivit ett proffskontrakt över två år med den nystartade organisationen Glory World Series. Han kan inte försörja sig på fajtningen men på lördag har han chansen att ta hem 300 000 dollar.

Då avgörs slutspelet i Glory World Series vid en gala i Rom, och segraren måste vinna tre matcher den dagen. I kvartsfinalen ställs Sanny mot den holländske superstjärnan Albert Kraus, 32, som har 39 knockouter på sina 66 segrar.

Kraus räknas onekligen som favorit och några snurrande armbågar från svenskan behöver han inte oroa sig för. Armbågar är inte tillåtna i turneringen.

– Albert Kraus är en legend men jag har överraskat förr. Jag ser det här som ett sätt att komma in i proffsvärlden på allvar och det är klart att jag vill vinna, säger Sanny.

Han behöver heller inte känna sig ensam i Italien. 40 träningskompisar från hemmaklubben Slagskeppet Muay Thai på Östermalm följer med som stöd. De har tryckt upp tröjor med Sannys namn på ryggen och de vill se honom landa sina tunga sparkar och slag.

– Sanny slår hårt och nu har han också hittat sin stil. Jag har tränat många boxare genom åren och Sanny är en fantastisk fajter. Han kan verkligen läsa sina motståndare och anpassa sig efter det, säger Peter Lööf.

Sanny Dahlbeck har en utväg om proffskarriären inte går som han vill.

– Självklart vill jag i framtiden bli världsmästare. Annars vill jag syssla mer med musiken. Jag spelar gitarr och sjunger och det är något jag gärna utvecklar i framtiden, säger han.

Fakta

Blandar drinkar

Namn: Sanny Dahlbeck.

Ålder: 21 år.

Uppvuxen: Skogås. Bor nu tillfälligt hemma hos föräldrarna i Hökarängen.

Civilstånd: Singel.

Klubb: Slagskeppet Muay Thai på Östermalm.

Viktklass: -70 kilo.

Arbete: Professionell fajter, entrévärd på Riche och bartender på Berns.

Aktuell: Gör upp om en prissumma på 300 000 dollar den 3 november vid K1-galan Glory World Series i Rom.