Tre säsonger utan trepoängare – men i år ska IFK Sollentuna vinna

IFK Sollentuna
Serieremiär i div 7A på Norrvikens IP för IFK Sollentunas A-lag på söndag 20.00.
ifk Sollentuna
På söndag är det seriepremiär på Norrvikens IP i division 7 A för IFK Sollentunas A-lag.
IFK Sollentuna fotboll återuppstod 2016 efter nio år i dvala.
Herrlaget kastade sig in i division 7 men hittills har det gått tungt resultatmässigt – inte en enda seger på tre säsonger.
Men i år har IFK Sollentuna gott hopp om att radera den nesliga nollan i segerkolumnen.

– Ja, absolut, och vi har lite mer ambitioner än så. I första hand är målet att komma topp fem. I andra hand ska vi hamna i mitten. Och i tredje hand – ja, då ska vi åtminstone se till att vinna en match, säger Morgan Karlsson, ytterback och yttermittfältare i laget.

Förra året tog IFK Sollentuna två poäng på 16 seriematcher och var med det näst sämst i hela Stockholms seriesystem. Men utvecklingen går åt rätt håll. 2016 blev det noll poäng. 2017 tog man en poäng. Och i fjol alltså två poäng.

Vad får er att tro att ni ska lyckas vinna minst en match i år?

– Vi har nått ut till fler spelare och har ett bra truppbygge. Vi låter alla provträna och de som vill spela kvar får göra det. Nu har vi en trupp på 40 spelare, så bredden är bra. Vi har tränat hårt och det känns lite annorlunda i år. Vi har fått in lite individuell kvalitet och lagspelet har lyft. Det känns bra! säger Morgan Karlsson.

P08:orna gör att framtiden är ljus

Utöver A-laget och ett lag i reservlagsserie finns än så länge bara ett fotbollslag till i klubben. Det är P08:orna – och de har till skillnad från herrarna inga svårigheter med att vinna sina matcher.

IFK Sollentuna P08

IFK Sollentunas P08-lag – vinner för det mesta. Foto: IFK Sollentuna

I fjol spelade de i medelserie i S:t Eriks-cupen, men då blev det tvåsiffriga segersiffror i så gott som varje match så i år har de anmält två lag i svår och ett lag i extra svår.

Jämna matcher mot storklubbarnas akademilag

De är inget hopplockat lag, tolv av 19 spelare går i samma klass i Runbackaskolan i Viby, men ändå har de spelat jämna träningsmatcher mot akademilag från klubbar som Djurgården och BP.

– Jag har sagt till herrarna att de måste ta upp A-laget till division 4 inom fem år, för då kommer mina grabbar att kunna gå in och spela seniorfotboll där, säger P08-lagets tränare Christer Carlson och skrattar.

Seriepremiär på söndag för herrlaget

Till att börja med gäller det att bärga den historiska första segern för IFK Sollentunas återuppståndna fotbollsherrar. Kanske kommer den redan på söndag, den 14 april, då det är seriepremiär mot Rydbo IF hemma på Norrvikens IP med avspark klockan 20.

Fakta

Klubben fyller 85 år i år

IFK Sollentuna grundades 1934 av ungdomar från Norrviken och Viby och hette först IFK Norrviken innan namnet ändrades till IFK Sollentuna på 1960-talet.

Utöver fotboll utövades bland annat bandy, handboll, ishockey, friidrott och skidsport, men de flesta sektionerna lades så småningom ner.

När klubben firade 70 år 2004 hade man cirka 800 medlemmar varav de flesta var ungdomar inom fotbollen, men även bandy och innebandy fanns.

2007 slogs IFK Sollentunas fotbollssektion ihop med Helenelunds IK Fotboll i en ny förening, Sollentuna IF Fotboll, vilket skapade en av Stockholms fyra största fotbollsföreningar och senare blev till det som i dag är Sollentuna FK.

2016 startade IFK Sollentuna åter upp sin fotbollssektion med ett seniorlag i div 7. 2017 tillkom även ett ungdomslag, P08. Därutöver finns ett herrlag i bandy.

Hemmaarenan för fotbollen är Norrvikens IP.

Källa: Wikipedia