ANNONS

Hamza satsar på MMA – fajt i England i helgen

Hamza Bougamza
Hamza har bland annat fem SM-guld och två NM-guld i thaiboxning men nu satsar han på MMA.
Han är en av Sveriges mest meriterade thaiboxare, men nu är det MMA som gäller för Hamza Bougamza. 26-åringen från Tensta går sin andra proffsmatch i en gala i Manchester på lördag.
ANNONS

– Jag stod över thaiboxnings-SM för ett par veckor sedan för att komma förberedd till matchen i England, säger Hamza.

Han gick sin första MMA-match i somras på Scandinavian Fight Night, och vann på teknisk knockout i tredje ronden mot greken Makis Sioutis.

Möter en rumän

Efter det hoppade Hamza tillbaka till thaiboxningen där han i oktober säkrade WMC:s Europatitel i junior weltervikt med en turneringsvinst på Rumble of the Kings: ”Awakening”.

Men nu är det altså MMA som gäller igen för fajtern från Rinkeby Muay Thai. På lördag möter Hamza rumänen Constantin Pirtea på galan ABC 54:Supersonic i Manchester.

– Han är en karatekille i grunden och har hållit på med MMA i några år. Annars vet jag inte så mycket om honom. Jag brukar läsa av mina motståndare i matcherna i stället. Efter 30 sekunder vet jag hur jag ska göra. Jag anpassar mig efter vad som behövs för att slå motståndaren, det är lite som schack, säger Hamza.

Målet är UFC

Målet är däremot klart – att vinna mot Pirtea och därefter tre MMA-matcher till.

– Ja, för då kan jag få chansen i UFC. Det är det jag vill. När jag är där kommer jag att satsa enbart på MMA, säger Hamza.

Hamza tränar två pass om dagen, både thaiboxning på 5-star muay thai på Tegnérgatan och MMA på Allstars Training Center på Hagagatan.

– Jag börjar komma in i MMA mer och mer. Det var jobbigt i början, men nu lär jag mig mer och mer. Det är kul!

ANNONS

Men du undviker fortfarande gärna att hamna i brottning i buren?

– Helst står jag upp, i det stående är jag ljusår före många andra MMA-killar, men jag är inte rädd för att gå på grepp och ta ner någon om jag får ett sådant läge, säger Hamza.