Vild satsning gav Oliver sjunde raka segern

Oliver Enkamp, Täby, MMA
Oliver Enkamp, 25, från Täby har vunnit alla sina sju proffsmatcher i MMA hittills.
Det var ett framtidsnamn mot en veteran när 25-årige Täbykillen Oliver Enkamp mötte 38-årige dansken Frodi Hansen i MMA-galan Superior Challenger 15 i Eriksdalshallen i lördags. Resultatet: Framtiden vann på tekniks knockout i första ronden.

– Jag hade planerat att hålla det till en stående match, men han ville verkligen få ner mig på mattan och brottas så han bara rusade in i mig. Då lyckades jag med ett svep och fick sedan in ett bra knä i magen. Då var det bara att öka på med slagen. Till slut försvarade han sig knappt längre och då bröt domaren matchen, med tio sekunder kvar av första ronden, säger Oliver Enkamp.

Inför matchen berättade Lokaltidningen Mitt i att Oliver växte upp på en karateskola i Vaxholm och att karate är hans grund, men att han som MMA-fajter lika gärna kan avsluta en match med en strypning på mattan som med slag eller sparkar i stående.

Hoppas på UFC i maj

På galan i lördags var det kanske ändå bra att avgöra med hårda vilda slag då galan var en chans ett visa upp sig för UFC, den största proffsorganisationen inom MMA, som har en gala i Stockholm i slutet av maj.

Ofta ger UFC lokala fasters chansen i någon eller några matcher. Oliver hoppas att han, som nu har sju segrar på sju matcher som MMA-proffs, ska få gå en match på UFC-galan i Globen i maj.

– Jag fick jäkligt stort support nu efter segern i lördags i alla fall, så jag hoppas att jag har chansen. Inom en vecka ungefär borde jag få höra något från dem om det ska bli något, säger han.