ANNONS

Ny satsning för unga tennistjejer

Team EY tennis danderyd
Fem av de sex spelarna i Team EY (Lisen Rinman saknas på bilden).
Good to Great Tennis Academy i Danderyd och företaget E&Y gör en gemensam satsning på unga tennistjejer. Tanken är att Good to Great Team EY ska skapa möjligheter för lovande tjejer i 13- och 14-årsåldern i Sverige.
ANNONS

Vi är stolta och glada att tillsammans med EY ge förutsättningar för unga tjejer som har en stark inre passion att nå sina drömmar inom tennis. I en individuell idrott som tennis är det viktigt att tillsammans kunna träna, tävla och skapa gemensamma mål, säger Nicklas Kulti, en av grundarna bakom Good to Great Tennis Academy.

Niklas Kulti

Niklas Kulti.

Satsningen kommer att ske i minst fem år med Jonas Svensson som ansvarig coach för Teamet. EY gör att tjejerna kan träna med ett helhetsupplägg inom tennis – fys, ett medicinskt nätverk kopplat till teamet och att tävla internationellt. Team EY-spelarna hävdar sig bra internationellt och satsningen innebär att de får träna och tävla i en miljö i världsklass.

Kanske killar också i framtiden

Spelarna i Team EY är Ida Johansson (född 2004), Tilde Strömqvist (född 2004), Emelie Westin (född 2004), Agnes Mitteregger (född 2004), June Björk (född 2005) och Lisen Rinman (född 2005).

Senare kan även killar i samma ålder komma att involveras i satsningen.

ANNONS