Se framtidens stjärnor på Kungsängens IP

Fotboll
Lagbild från senaste samlingen med P17-landslaget, i Hälsingland i början av september.
Fotboll Alexander Snäcke
Alexander Snäcke, AIK.
Nebiyou Perry, Fotboll
Nebiyou Perry, AIK.
Emre Erdogdu, BP, Fotboll
Emre Erdogdu, BP.
Lukas Browning Lagerfeldt, BP, Fotboll
Lukas Browning Lagerfeldt, BP.
Nästa fredag, den 7 oktober, är det fotbollslandskamp i Upplands-Bro. Sveriges P17-landslag tar emot England. Arrangörerna hoppas på storpublik på Kungsängens IP.

– Ja, vi satsar på 2 000 åskådare, men vi är nöjda även om det kommer mellan 1 000 och 1 500 också. Vädret blir väldigt avgörande, säger Lennart Blomqvist, kassör i Kungsängens IF Fotboll.

Kungsängens IF står för arrangemanget tillsammans med Bro IK, Håbro IF och Kungsängen friidrott.

– Det är väldigt mycket jobb för att allt ska flyta på. Vi kommer att ha 120 funktionärer på plats, säger Lennart Blomqvist.

Han hoppas och räknar med att föreningens alla fotbollslag ska komma och se matchen. Tyvärr saknas AIK:s genombrottsman Alexander Isak, som annars hade fungerat som ett extra dragplåster.

– Han har flyttats upp en nivå, till P18-landslaget, säger Lennart Blomqvist.

Hela den svenska 18-mannatruppen är utbytt sedan fyrnationsturneringen i Hälsingland för några veckor sedan. Mest meriterad i truppen mot England är Halmstad BK:s Sead Haksabanovic som svarat för åtta mål och sex målgivare passningar i Superettan hittills i år.

Stockholm bidrar med fyra spelare i truppen: Lukas Browning Lagerfeldt (BP), Emre Erdogdu (BP), Nebiyou Perry (AIK) och Alexander Snäcke (AIK).

Matchen har avspark klockan 18 och inträdet är 50 kronor. Två dagar senare, den 9 oktober, möter lagen varandra i en ny landskamp. Den matchen spelas på Tibblevallen i Täby.