ANNONS

Sebastian avslutade snyggt och tog pallplats

Sebastian hedin
Sebastian Hedin.
Sebastian Hedin.
Sebastian Hedin.
Sebastian Hedin
Sebastian Hedin på prispallen efter sista deltävlingen på Rasbo MK.
Järfälla MK:s Sebastian Hedin stod för en stark insats i den åttonde och sista deltävlingen i Mellansvenska Kartracingseriens J60-klass som avgjordes i Uppsala i helgen. Den 11-årige kartingtalangen från Stäket körde upp sig från 8:e till 2:a plats i finalracet – och slutade på tredje plats totalt i MKR.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i berättade i juni om hur Sebastian Hedin tog sin första seger i MKR i årets första deltävling i Skövde.

Efter det har framgångarna fortsatt och Sebastian hade chans på en pallplats totalt inför den sista deltävlingen på Rasbo MK i Uppsala i helgen. Den chansen tog han – även om det började lite knackigt i första heatet där han körde av i gräset efter att ha fått starta i pole position tack vare snabbast träningstider och tidskörning.

– Man ska tänka lite positivt. Har du kraschat och får starta sist så kan det bara gå bättre. Det är bara att försöka ta sig upp, säger Sebastian till Gokart Pix.

Körde upp sig

Och i andra heatet gick det bättre, en andraplats där gav Sebastian startposition 10 i förfinalen. Där körde han upp sig till 8:e plats.

Den verkliga uppkörningen kom i finalen där Sebastian fick en bra start, plockade placering för placering, och körde i mål som tvåa bakom Katrineholms MK:s Noah Eriksson.

Sebastian Hedin

Sebastian Hedin med pokalerna – andra plats på Rasbo MK och tredje plats i MKR totalt.

Poängen han körde in med sin andraplats räckte för att föra Sebastian upp på tredje plats i serien.

Några tävlingar återstår här hemma innan Sebastian och hans pappa åker till Italien för att tävla i november.

ANNONS