Segeltorps 14-åringar jagas av storklubbar i Europa

Segeltorps IF:s 14-åringar jublar efter helgens seger i inofficiella SM i fotboll.
Segeltorps IF:s 14-åringar jublar efter helgens seger i inofficiella SM i fotboll.
Segeltorps IF:s killar födda 2002 kan kalla sig bäst i Sverige sedan laget i helgen vann inofficiella SM i fotboll.

Utländska klubbar som Chelsea och Aston Villa hör nu av sig och vill att några av talangerna ska komma över och provspela.

Segeltorps IF är egentligen en breddförening i fotboll. Men klubbens lag med killar födda 2002 drivs som ett separat elitprojekt. Spelarna satsar hårt och tränarna är välutbildade.

Satsningen ger resultat. I helgen vann laget Sverigecupen i Karlstad som är ett inofficiellt SM för 14-åringar. I finalen besegrades Örebro med 3–0.

– Det är en inbjudningsturnering där landets bästa lag är med, säger tränaren Karl Sandberg. Bakom framgången ligger många års arbete med att forma laget.

Segeltorps P02-gäng leder sin grupp i S:t Eriks-Cupen. Laget är också ute och spelar internationella turneringar då och då. I mars var man i Spanien och tog sig till A-slutspel där det blev förlust mot Manchester City med 0–2.

Framgångarna har gjort att utländska storklubbar fått upp ögonen för talangerna från Segeltorp.

– Vår defensiva innermittfältare Victor Brozin ska nästa vecka provträna med Chelsea, säger Karl Sandberg. Senare idag (tisdag den 9 augusti) ska jag träffa företrädare från Aston Villa.