Tre raka segrar för skrällen Järfälla HC

Linus Hildeby, Järfälla HC
Linus Hildeby gjorde en stabil insats i JHC-buren mot Farsta. Han räddade 37 av 40 skott.
Järfälla HC fortsätter att överraska. Efter övertygande 6–3 hemma mot FOC Farsta på torsdagen leder man kvalserien till division 2 med åtta poäng av nio möjliga. Nu hoppas laget på starkt läktarstöd i nästa match, hemma mot Gimo på tisdag.

– I början av säsongen hade vi 50 pers i ishallen. Mot Farsta kom 220 åskådare – rekord för säsongen. Det har blivit mer och mer intresse kring Järfälla HC hela tiden. På tisdag hoppas vi att ännu fler kommer och stöttar oss. Det är fri entré i hela kvalserien, säger Andreas Mindell, lagledare och assisterande coach under matcherna.

Andreas Mindell inledde säsongen som spelare. Då hade laget inga funderingar på att ens ta sig till kvalserien.

– Nej, vi hade en ny tränare och de flesta i laget tänkte att det blir som det blir.

På god väg mot tvåan

Men Mikael Forsberg, som har tränat JHC tidigare då laget låg i division 1, nådde snabbt resultat. Samtidigt bytte Andreas Mindell sin plats i spelartuppen mot en ledarroll.

– Vi har fått ihop en väldigt bra ledarstab nu. När allt funkar vid sidan av så är det lättare att få det att funka på isen också, säger han.

Järfälla HC blev tvåa i Alltrean och gick till kvalserien. Om mål saknades i början av säsongen så är det helt annorlunda nu. Siktet är inställt på division 2. Och JHC är på god väg.

Bra stomme av egna produkter

I första matchen blev det seger med 5–4 efter förlängning borta mot Sudret. Det följdes upp med 6–4 borta mot Gimo i tisdags. Och i tredje matchen blev det alltså en ny seger, 6–3, hemma mot FOC Farsta.

– Vi har byggt kring en bra stomme av egna produkter, Järfällakillar som har varit med länge, och spetsat med ett par starka värvningar utifrån. Det har blivit en bra blandning och vi har fått ihop gruppen väldigt bra, säger Andreas Mindell.

”Sliter och krigar för varje poäng”

De två bästa av kvalseriens fyra lag spelar i division 2 nästa år. Det betyder att Järfälla HC troligen bara behöver ta tre poäng till för att säkra avancemang.

– Men nu siktar vi på att vinna serien. Jag tror att vi klarar det. Grabbarna sliter och krigar för varje poäng. De offrar tänder och ben om det behövs och jobbar hela tiden för varandra, säger Andreas Mindell.

Efter hemmamatchen mot Gimo på tisdag klockan 19.30 väntar FOC Farsta borta den 30 mars och slutligen Sudret hemma den 2 april.